Az Európai Unióban miért nincs halálbűntetés és
miért tilos?
Figyelt kérdés
Aki ellenzi, az nézzen bele a Bűnös lelkekbe vagy a Kékfénybe és láthatja hogy sokaknak csak ez lenne igazán nagy bűntetés és visszatartó erő. Még csak párat láttam, de soha nem nézem többet, mert egyszerűen, borzalmas... Sokan érzelmek nélkül erőszakolnak, majd ölnek meg nőket, sőt akár akár fiatalabb lányokat is és sokat érzék nélkül gyerekeket vagy teljesen ártatlan embereket ölnek és ezzel még csak néhány borzalmas bűncselekményt említettem, vannak még hazaárulók, állatkínzók stb... Rengeteg előnye van az ilyen bűntetésnek, pl.: nem áll fent a bűnismétlés esélye, visszatartó erő (és nem mint most, mert gyakorlatilag egy szálloda a börtön, sőt TV-znek, esznek, iszmak, alszanak, dolgoznak stb.) és szenved is és bűnhődik is azért amit tett, valamint még a népnek is nagyobb megnyúgvás hogy: "Ő már biztos nem fog nekünk ártani!". Az Egyesült Államokban (aminek azért eléggé hasonló a berendezkedése az E.U-hoz) mindig is volt, beszéljünk konzervatív vagy liberális kormányról, mindig is volt. Japánban, Kínába, az Egyesült Államok sok államában, Oroszországban és még rengeteg nagy országban van és a 21. században nem igazán volt rá példa hogy valaki ártatlanul lógott volna. Ez nem ellentétes a demokráciával és az emberi jogokkal sem! Ez az áldozatoknak szolgáltat igazságot és bűnteti meg az elkövetőt.
Hidd el, Amerikában is az igazán nagy bűnöket elkövetett emberek olyan szövetségi börtönökbe kerülnek, ahol az élet helyett ők is inkább a kivégzést választanák. Csak a kisebb bűnöket elkövető, és gazdag emberek kapnak tévét meg nekik tetsző ellátást.
Az élethez való jog egyébként az ember elidegeníthetetlen és örökérvényű joga, még attól sem lehet egy tollvonással elvenni, aki gyilkolt. Persze, ezek szörnyű és vérlázító cselekmények, de az életfogytiglan egy pedofil gyilkosnak minden, csak nem leányálom a börtönben. Szerintem egyébként nem minden esetben lehet kivizsgálni, hogy valóban az illető követte-e el a bűncselekményt (vagy beszámítható elmeállapotban volt), így az meg a társadalom felleőssége lenne, hogy ha ártatlanul végeznek ki valakit.
2020. máj. 25. 09:48
22/36 A kérdező kommentje:
Dehogynem! 20-30 év! Ez alatt egy újszülöttből, felnőtt ember lesz! Nem viszik is akasztani, miután rá került a nyanú. Minden esetben ki lehet vizsgálni. Egyébként el lehet venni azk élethez való jogot. Az ember magától veszi el az életéhez való jogot, azzal hogy elkövetett egy szörnyű bűncselekményt. A jogok, pedig az életéből adódnak. Egy gyilkostól el kell venni az összes jogát, míg egy erkölcsös embernek meg kell adni a szabadságot és a jogokat. Egy bűnözőnek nincsenek jogai és nem szabad vele kíméletesen bánni, bűnhődni kell neki ezért amit tett. De Magyarországon nincsnek munkatáborok sem, szerintem Szibériába kellene szállítani az összes ilyen rabot és halálra kellene őket dolgoztatni, a hidegben. Magyarországon, elég humánusan bánnak a bűnözőkkel! Ennek véget kell vetni!
2020. máj. 25. 12:26
23/36 anonim válasza:
"Ami fáj, arra nem tudsz válaszolni..."
Tárgyi tévedéseidet javítom, fröcsögésed nem érdekel.
2020. máj. 28. 13:36
24/36 Laylah válasza:
Szerintem a tényleges, letöltendő életfogytiglan nagyobb büntetés. A halálon gyorsan túl lehet lenni.
2020. jún. 1. 13:01
25/36 A kérdező kommentje:
Nem lehet gyorsan túl lenni, szenved és örökre meg is hal, nem tud elszökni és nem is kis bűntetés.
2020. jún. 1. 13:05
26/36 Laylah válasza:
Miért szenvedne? Ha szenved is, pár hét és vége. Ha annyira nagyon szenved, akkor a halál megváltás lesz neki.
Viszont tényleges életfogytiglan esetén amíg él, szenvedni fog szellemileg, lelkileg, ha olyat tett, akkor a rabtársai által fizikailag is.
2020. jún. 1. 13:11
27/36 A kérdező kommentje:
Én nem olyan halálbűntetésre gondoltam mint a méreg, hanem mint az akasztás vagy a lefejezés. Akkor eléggé szenved.
2020. jún. 1. 13:42
28/36 anonim válasza:
Na, USA civilizált ország, igaz? Éppen most esnek szét, még ha csak néhány napra, de akkor is.
xDD Soha nem hittem volna hogy egyszer még barbár ország lesz az Egyesült Államokból. Kezdtük Kínáná, folytattuk Oroszországgal és most már az USA is az. A Menyország esetleg nem lesz az??
2020. jún. 1. 16:00
30/36 anonim válasza:
"Mennyország". Így írják helyesen, két "ny"-el. Persze csak bizonyos szint felett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!