Ha egy szülő kizárja a saját tulajdonú lakásából a felnőtt gyerekét az bűncselekmény?
Tudom, hogy egy szülőnek jogában áll kijelenteni (kényszerkijelenteni?) a nagykorú gyerekét.
Az lenne a kérdésem, hogyha ezt nem teszi meg, és a még oda bejelentett gyereket nem engedi be, akkor elkövet e valamilyen szabálysértést, vagy bűncselekményt?
Abban az esetben, ha a gyerek nem agresszív, vagy közveszélyes, stb.
Simán összekaptak valamin.
Ha a felnőtt gyerek nem él ott életvitelszerűen, akkor miért lenne bűncselekmény?
Ha ott él, akkor nem lehet őt csak úgy kirakni onnan, mert őt is megilleti a birtokvédelem. Szép is lenne, ha csak egyik percről a másikra ki lehetne valakit rakni a saját otthonából az utcára, aztán menjen a híd alá...
A gyerek lakcímkártyája szerint abban a lakásban él, ami az anyja tulajdonában van.
Megteheti e az anya, hogy egyszercsak nem engedi be a gyereket?
Ha ezt megteszi, anélkül hogy kényszerkijelentené onnan a gyereket, az bűncselekmény e? Ha igen, mi a pontos megnevezése?
Ezt így nem teheti meg. Azt megteheti, hogy írásban felszólítja, hogy 30 napon belül hagyja el az ingatlant.
A szívességi lakáshasználati szerződést (ami itt gyakorlatilag a felek között fennáll) szintén fel kell mondani, és azonnali hatállyal nem lehet így.
De utána nincs mese, menni kell.
És ha velem, mint gyerekkel ez megtörténik, úgy hogy értékeik is vannak az ingatlanban (legértékesebb például egy kerékpár, de van számítógép is, melyeket a saját fizetésem ből vásároltam, saját bankkártyával, saját nevemet használva) és azokat sem adja oda, akkor én hívjatok rendőrt? Vagy tehetek feljelentést?
Reális, hogy lesz következménye?
Birtokvédelmet kérhetsz a jegyzőtől, de ettől még sajnos az utcán leszel éjszakára.
Milyen szülő tesz ilyet?
Max. annyi lesz a következménye, hogy nyilvánvalóan ki kell adnia a dolgaidat. De ezzel nem sokat érsz.
Gyorsan keress valami szállást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!