Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magánnyomozás vagy zaklatás?

Magánnyomozás vagy zaklatás?

Figyelt kérdés

Szóval, röviden és tömören nemrég egy ismerős felkérésére visszajöttem Magyarországra egyetlen munka elvégzésére. Az Egyesült Államokban fejvadászként, illetve magánnyomozóként dolgozok, tagja vagyok a W.A.D-nak.

A fentebb említett ismerősömnek egy személyt kell felkutatnom, de Magyarországon nincs magánnyomozói engedélyem.

A kérdésem tehát, ha bekopogok egy magyar lakó ajtaján és, azt mondom neki, "XY-t keresem. Ismeri?" azzal megszegek akármilyen törvényt? Nyilván ha megkér, hogy távozzak és nem válaszol, elmennék.

2020. máj. 6. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmiféle olyan törvény nincs, hogy ne kereshetnél valakit magánemberként.
2020. máj. 6. 12:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
elég jól fizető munka lehet, ha a beutazási korlátozások ellenére valahogy megoldottad, hogy visszagyere Magyarországra....ja nem, mert akkor szánnál rá egy 5ezrest, hogy egy ügyvéd felvilágosítson a vonatkozó jogszabályokról
2020. máj. 6. 12:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Már nem azért a húsz krajcárért, de milyen semmire sem jó munkaerő lehetsz, ha se nem ismered az ide vonatkozó törvényeket, de még ahhoz sincs sütnivalód, hogy hol nézz utána, ahhoz pedig pláne nincs hogy ha már te ilyen inkompetens vagy, akkor legalább hol kéne érdeklődni?

Erősen kamugyanús a kérdés...

2020. máj. 6. 13:03
 4/5 anonim ***** válasza:
75%
Valóban kamu a kérdés.
2020. máj. 6. 14:55
 5/5 A kérdező kommentje:

A kételyek eloszlatása érdekében...

Mivel magyar fogalmazásom instabil, ezért nem feltétlenül tudtam jól rákeresni az első alkalommal. De aztán megtaláltam több közt a net.jogtar.hu-t a kérdés feltevését követő 3 percben, és nem sokkal utána választ találtam kérdésemre.

Egyedül dolgozok!

2020. máj. 7. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!