Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy háznál mit jelent ez a...

Egy háznál mit jelent ez a leírás?

Figyelt kérdés
Ez egy társasház.:Az ingatlan az 1994.év LIII.törvény(a továbbiakban Vht.)141.&(3) bekezdése c.pontja alapján beköltözhetően kerül árverésre a tört tulajdoni rész, azonban annak birtokba adására az osztatlan közös tulajdon miatt a végrehajtói iroda nem tud intézkedni.

2020. máj. 2. 15:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
A várost direkt töröltem ki,nem akarom,hogy tiltsanak,hogy hirdetek. Én szeretném megvenni!
2020. máj. 3. 10:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

#9 Ez kb. az amit a #2-ben leírtam, kicsit egyszerűbb esettel.

Szimpla több lakásos társasház, amiben van egy külön álló lakás. Az 1/4 tulajdonosi arány alapján ez egy 4 lakásos társasház. Az osztatlan közös tulajdon a közös udvar lehet ami a társasházhoz tartozik. Nincs a lakásnak több tulajdonosa, csak ez a tulajdonrész van egyben, a 62nm-es lakás, amit elárvereznek - így beköltözhető, nincs benne lakó akit ki kellene vonszolni az utcára.

Az olcsóságnak azonban nézz utána, mert lehet hogy a többi lakó olyan hogy senki nem akarna ott élni vagy a társasháznak van egy hatalmas tartozása közösen. Néha az ilyen társasházak közösen fizetik a közmű díjat a közös költségből és ha a lakok közül van aki nem fizeti, akkor az adósság a többieket is terheli utána.

Tehát mindenképpen nézd meg kik a szomszédok, nem árt megkérdezni a közmű tartozásokat és esetleg a szomszédos házban lakóktól is érdeklődni, hogy mi ott a helyzet.

2020. máj. 3. 10:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez fura, én is társasházban lakok egy lakásban a 32ből, de a tulajdoni lapon 1/1 a lakásom tulajdoni hányada
2020. máj. 3. 11:18
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

#13 A tulajdoni lapon csak a lakás tulajdonosai szerepelnek, ott természetesen 1/1 a tulajdoni hányadod. Lehet viszont hogy a hirdetésben a társasház egészére adták meg a tulajdoni hányadot. Az nálad 1/32 lenne.

Csak abból gondolom, hogy beköltözhetőnek írták az ingatlant. Ha csak a lakás 1/4 része lenne eladó, akkor nem lehetne beleköltözni - hisz a 3/4 résznyi tulajdonos nem hagyná.

2020. máj. 3. 18:19
 15/18 A kérdező kommentje:
Elmentünk megnézni a házat. A szomszéd mondta,hogy sok embert megtéveszt ez az árverezéses leírás. Sokan voltak érdeklődni,DE! A lakás 1/4-ét árverezik csak .
2020. máj. 4. 16:56
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Mondtam
2020. máj. 4. 17:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
#15 Vagyis átverés a hirdetés. Értem. Köszi hogy megírtad!
2020. máj. 4. 17:52
 18/18 anonim ***** válasza:
nem átverés, szerintem egyértelmű volt a leírás
2020. máj. 4. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!