Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Főnöknek joga van megkérdezés...

Főnöknek joga van megkérdezés és engedély nélkül a PRIVÁT mobilszámokat kitenni a faliújságra?

Figyelt kérdés

A főnöknek joga van ahhoz hogy a privát (nem céges!!! olyan nincs is!) munkatársi mobilszámokból készítsen egy táblázatot és azt kitegye a folyosón egy faliújságra? Ahol mindenki látja mindenki számát?

Nem egészen véletlenül ez GDPR-be ütközik és az én előzetes írásos hozzájárulásom kellett volna?

Most áll a balhé mert én vettem a bátorságot leszedtem a papírt és darabkora téptem. Mondtam majd ha megmutatja hol és mikor egyeztem ebbe bele, majd összeragasztom a fecniket.

2020. ápr. 20. 16:53
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

"Ami meg önmagában is egy totális nonszensz mert nélkülem az én megkérdezésem nélkül SEMMIT nem adhatnak ki rólam. Semmit."

Személyes adatokat nem adhatnak ki rólad a másik cégnek. De hogy milyen munkaerő voltál, mik voltak a munkaviszonyod megszűnésének körülményei, stb, azt minden további nélkül. Ez a munkahelyi referencia lényege.

2020. ápr. 20. 19:28
 32/54 A kérdező kommentje:

" mik voltak a munkaviszonyod megszűnésének körülményei, stb, azt minden további nélkül."

Ez FÖLDRENGETŐ baromság. Nem.

Semmi joguk nincs ehhez.

Ilyen iszonyatos baromságokat ne pofázzunk már.

2020. ápr. 20. 19:30
 33/54 A kérdező kommentje:

De aki nem hiszi ne velem vitázzon kérdezze itt:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

[link]

ott van fórum tessék feldobni a kérdést...

2020. ápr. 20. 19:31
 34/54 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne hozzá joguk?
2020. ápr. 20. 19:31
 35/54 anonim ***** válasza:
Oké, Balu, szóval megváltoztattad a számod. És ha a főnök egyszer kérdőre von, hogy miért nem vagy soha elérhető, amikor hívni próbál?
2020. ápr. 20. 19:34
 36/54 A kérdező kommentje:

"És ha a főnök egyszer kérdőre von, hogy miért nem vagy soha elérhető, amikor hívni próbál?"

Új számom van főnök és titkos nem kívánom megadni. Ennyi. És erre mit mondhat?: Hogy add meg.... nem adom.

Ennyi.

2020. ápr. 20. 19:34
 37/54 anonim ***** válasza:

36.-ra.

Nem, ere azt fogom mondani neked, hogy menj haza, és majd 5 munkanapon belül megy a boríték a papírjaiddal.

2020. ápr. 20. 19:37
 38/54 anonim ***** válasza:
36: Aztán majd ne csodálkozz, ha hamarosan a kezedbe kapsz egy A4-es papírlapot, a munkaviszonyod végére utaló dátummal, és aláírandó rubrikával.
2020. ápr. 20. 19:37
 39/54 anonim ***** válasza:
Ja, aztán max azonnali hatállyal felmondanak neked. Ennyi.
2020. ápr. 20. 19:39
 40/54 A kérdező kommentje:

"d, hogy menj haza, és majd 5 munkanapon belül megy a boríték a papírjaiddal."

Lehet . Állok elébe. Ezt a dumát már sokszor sok dolog kapcsán hallottam és még itt vagyok.

Azt mondták ha meg merem csinálni hogy nyáron a 2 hetes szabi alatt nem leszek elérhető kivágnak.

Nem voltam elérhető végig már nem egy nyáron. Itt vagyok.

Azt mondták ha nem nézem a saját mailt akár este is kivágnak.

Nem nézem évek óta. Itt vagyok.

Szóval: ezt már hallottam.

2020. ápr. 20. 19:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!