Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Főnöknek joga van megkérdezés...

Főnöknek joga van megkérdezés és engedély nélkül a PRIVÁT mobilszámokat kitenni a faliújságra?

Figyelt kérdés

A főnöknek joga van ahhoz hogy a privát (nem céges!!! olyan nincs is!) munkatársi mobilszámokból készítsen egy táblázatot és azt kitegye a folyosón egy faliújságra? Ahol mindenki látja mindenki számát?

Nem egészen véletlenül ez GDPR-be ütközik és az én előzetes írásos hozzájárulásom kellett volna?

Most áll a balhé mert én vettem a bátorságot leszedtem a papírt és darabkora téptem. Mondtam majd ha megmutatja hol és mikor egyeztem ebbe bele, majd összeragasztom a fecniket.

2020. ápr. 20. 16:53
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
100%
9-es az, hogy a szerződésbe beleírom (amúgy nem, nem írom bele, pedig pár munkaszerződést már aláírtam) vagy leadom a HR-en, mint kontaktinformációt, az azt jelenti, hogy engedélyt adok nekik az adatkezelésre a telefonszámomat illetően, és arra, hogy szükség esetén keressenek rajta. DE NEM adok engedélyt arra, hogy kitegyék egy bárki számára elérhető helyre.
2020. ápr. 20. 18:01
 12/54 MolotovPunk ***** válasza:
100%

/9-es az, hogy a szerződésbe beleírom (amúgy nem, nem írom bele, pedig pár munkaszerződést már aláírtam) vagy leadom a HR-en, mint kontaktinformációt, az azt jelenti, hogy engedélyt adok nekik az adatkezelésre a telefonszámomat illetően, és arra, hogy szükség esetén keressenek rajta. DE NEM adok engedélyt arra, hogy kitegyék egy bárki számára elérhető helyre/

Nagyjából én is erre gondoltam.

2020. ápr. 20. 18:08
 13/54 anonim ***** válasza:
50%
A kérdésből nem derült ki, hogy bárki által látható helyre lett volna kitéve.
2020. ápr. 20. 18:12
 14/54 anonim ***** válasza:
50%
De mégis milyen visszaélés lehetne abból, hogy látják a telefonszámom? Talán okozhatnak bármilyen anyagi kárt?
2020. ápr. 20. 18:12
 15/54 MolotovPunk ***** válasza:
100%
A kérdésből kiderült.Olvasd végig az egész kérdést.
2020. ápr. 20. 18:14
 16/54 anonim ***** válasza:
50%

Akkor az utolsó kérdésem.

Ha egy cégnél, kell/kellhet a számod 100-ból 89 embernek, akkor ők egyenként, írásban kérjék el tőled?

Vagy hogy jusson el mindenkihez?

(Akkor a fényképedet sem rakhatják ki ugye? Meg a beosztásodat sem, hogy mikor dolgozol? Meg a magánautód rendszámát sem, hogy az őrség beengedjen parkolni?

2020. ápr. 20. 18:16
 17/54 anonim ***** válasza:
100%
"Ha egy cégnél, kell/kellhet a számod 100-ból 89 embernek, akkor ők egyenként, írásban kérjék el tőled?" nem, a cég biztosítson céges telefont, ha ennyire népszerű vagyok a munkahelyen
2020. ápr. 20. 18:19
 18/54 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Beosztás az más.Az a dolgozóknak általában ki van függesztve egy helyre,hogy tudják azt,hogy ki milyen műszakban dolgozik.Viszont privát telefonszámok általában a főnök telefonjában vannak benne,vagy esetleg számítógépen elmentve,de nem kiragasztva sehol sem.
2020. ápr. 20. 18:22
 19/54 MolotovPunk ***** válasza:
100%
Egyébként igen,praktikusabb helyeken van adva céges telefon és azon hívnak fel,nem a privát mobilodon.
2020. ápr. 20. 18:23
 20/54 anonim ***** válasza:
11%

"A kérdésből kiderült.Olvasd végig az egész kérdést"

Nem egészen. A kérdező nyilván eltúlozta a helyzetet és a munkatársait értette a mindenki alatt.

Mert ha valami publikus helyen lenne kifüggesztve, ahol mondjuk a vásárlók is bármikor megnézhetik, az nyilvá gáz lenne. De hogy a belsős munkatársak ismerjék valamilyen elérhetőségét a másiknak, az szvsz elég alapvető. Valahány helyen eddig dolgoztam, mindig természetes volt hogy legalább egy publikus elérhetőség mindenkinek meg volt adva.

2020. ápr. 20. 18:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!