Főnöknek joga van megkérdezés és engedély nélkül a PRIVÁT mobilszámokat kitenni a faliújságra?
A főnöknek joga van ahhoz hogy a privát (nem céges!!! olyan nincs is!) munkatársi mobilszámokból készítsen egy táblázatot és azt kitegye a folyosón egy faliújságra? Ahol mindenki látja mindenki számát?
Nem egészen véletlenül ez GDPR-be ütközik és az én előzetes írásos hozzájárulásom kellett volna?
Most áll a balhé mert én vettem a bátorságot leszedtem a papírt és darabkora téptem. Mondtam majd ha megmutatja hol és mikor egyeztem ebbe bele, majd összeragasztom a fecniket.
/9-es az, hogy a szerződésbe beleírom (amúgy nem, nem írom bele, pedig pár munkaszerződést már aláírtam) vagy leadom a HR-en, mint kontaktinformációt, az azt jelenti, hogy engedélyt adok nekik az adatkezelésre a telefonszámomat illetően, és arra, hogy szükség esetén keressenek rajta. DE NEM adok engedélyt arra, hogy kitegyék egy bárki számára elérhető helyre/
Nagyjából én is erre gondoltam.
Akkor az utolsó kérdésem.
Ha egy cégnél, kell/kellhet a számod 100-ból 89 embernek, akkor ők egyenként, írásban kérjék el tőled?
Vagy hogy jusson el mindenkihez?
(Akkor a fényképedet sem rakhatják ki ugye? Meg a beosztásodat sem, hogy mikor dolgozol? Meg a magánautód rendszámát sem, hogy az őrség beengedjen parkolni?
"A kérdésből kiderült.Olvasd végig az egész kérdést"
Nem egészen. A kérdező nyilván eltúlozta a helyzetet és a munkatársait értette a mindenki alatt.
Mert ha valami publikus helyen lenne kifüggesztve, ahol mondjuk a vásárlók is bármikor megnézhetik, az nyilvá gáz lenne. De hogy a belsős munkatársak ismerjék valamilyen elérhetőségét a másiknak, az szvsz elég alapvető. Valahány helyen eddig dolgoztam, mindig természetes volt hogy legalább egy publikus elérhetőség mindenkinek meg volt adva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!