Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Főnöknek joga van megkérdezés...

Főnöknek joga van megkérdezés és engedély nélkül a PRIVÁT mobilszámokat kitenni a faliújságra?

Figyelt kérdés

A főnöknek joga van ahhoz hogy a privát (nem céges!!! olyan nincs is!) munkatársi mobilszámokból készítsen egy táblázatot és azt kitegye a folyosón egy faliújságra? Ahol mindenki látja mindenki számát?

Nem egészen véletlenül ez GDPR-be ütközik és az én előzetes írásos hozzájárulásom kellett volna?

Most áll a balhé mert én vettem a bátorságot leszedtem a papírt és darabkora téptem. Mondtam majd ha megmutatja hol és mikor egyeztem ebbe bele, majd összeragasztom a fecniket.

2020. ápr. 20. 16:53
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
46%

"Ha egy cégnél, kell/kellhet a számod 100-ból 89 embernek, akkor ők egyenként, írásban kérjék el tőled?"

1) Igen. Egyenként és írásban

2) de ha a melós annyira kapós akkor a cég ne legyen ilyen szarrágó és adjon céges mobilt és azt annak adja ki akinek akarja

3) privát mobil előzetes írásos beleegyezés nélkül SENKINEK Se adható ki (ld GDPR)

Ja és a faliújság nagyon durván személyiségi jogot sért!

Kérdező!

HÜLYE VOLTÁL!

A táblázatot nem letépni kellett volna hanem lefotózni és polgári peres eljárásban a cég gatyáját is kiperelni.

Többet nem dolgoznál ott az fix, na de szép pénzzel távoznál.

2020. ápr. 20. 18:50
 22/54 anonim ***** válasza:

21.-nek.

Gyógyszerre iszol?

HA, mondom HA, meg is nyerne egy ilyen pert, akkor többet sehol nem kapna munkát, mert ennek híre menne.

2020. ápr. 20. 18:58
 23/54 anonim ***** válasza:
59%

"kkor többet sehol nem kapna munkát, mert ennek híre menne."

Világos. Híre menne. Mert az nagyon érdekel bárkit is hogy melós józsi perelte s---zarfas***ú főnököt, a Szittya és Társa Kft főnökét.

Világos. Híre menne. Vezető hír lenne a BBC-n.

2020. ápr. 20. 19:01
 24/54 anonim ***** válasza:
46%
Ja és HOGY menne a híre? mert a beszopott főnök ezt akárkinek is elmondja , az már önmagában egy újabb per...
2020. ápr. 20. 19:02
 25/54 anonim ***** válasza:

"Világos. Híre menne. Mert az nagyon érdekel bárkit is hogy melós józsi perelte s---zarfas***ú főnököt, a Szittya és Társa Kft főnökét."

Viccelsz? Egy ilyen nevetséges peren annyit csámcsogna az összes helyi bulvár média...

A kérdező pedig gyorsan persona non grata lenne a teljes munkaerőpiacon. Nincs az az ember aki ilyen hozzáállással szeretne alkalmazni bárkit is.

2020. ápr. 20. 19:09
 26/54 anonim ***** válasza:

"Viccelsz? Egy ilyen nevetséges peren annyit csámcsogna az összes helyi bulvár média..."

Világos.

és a "helyi bulvár média" (az mi??) összes felelős szerkesztője melegítheti is a helyét a bíróságon a polgári perben.... mert ez önmagában is per tárgya lenne egyenként és csoportosan is...

2020. ápr. 20. 19:11
 27/54 anonim ***** válasza:
"A kérdező pedig gyorsan persona non grata lenne a teljes munkaerőpiacon. " És persze a teljes munkaerőpiacnak (az mi?? én nem tudom.,..) előfizetése van a HELYI lapokra. Hát világos.
2020. ápr. 20. 19:14
 28/54 anonim ***** válasza:

"és a "helyi bulvár média" (az mi??) összes felelős szerkesztője melegítheti is a helyét a bíróságon a polgári perben.... mert ez önmagában is per tárgya lenne egyenként és csoportosan is..."

Lol, nyilván :D

Az a milliónyi cikk ami eddig született perekről, bíróságí ítéletekről, stb, az mind illegális volt, csak ez valamiért soha senkinek nem tűnt fel...

2020. ápr. 20. 19:15
 29/54 anonim ***** válasza:

Bizony, híre megy. Ez egy kicsi ország, bizonyos munkahelyek és munkakörök elég belterjesek.

Ráadásul elég egy e-mail a régi helyre, hogy XY jelentkezett hozzánk, és kéne referencia.

És nyilván a teljes perirat nem lesz átküldve, de annyi infó igen, hogy fegyelmivel ment el és/vagy perli/perelte a céget.

És igen, ugrik a média. Csak pár munkakör amiben volt ilyen, és bekerült a sajtóba, és én emlékszem rá: rendőrök, őrök, sofőr, NAV-os, tanár.

2020. ápr. 20. 19:18
 30/54 A kérdező kommentje:

Látom elfajult a vita így elmondom midnenkinek egy huszáros lépést tettem ma.

A mobilszámomat töröltettem és igényeltem egy újat. Az újat meg cégen belül senkinek se. Titkos aztán kész.

így a régit lehet nyugodtan osztogatni plakátolni akárkinek mert megszűnt a szám.

Ha el akarnak érni majd vesznek egy céges mobilt nekem (na attól nem félek, a főnökség előbb vágja le a kezét mint 5 ft-ot is az embereire költsön)

"Ráadásul elég egy e-mail a régi helyre, hogy XY jelentkezett hozzánk, és kéne referencia“

Ami meg önmagában is egy totális nonszensz mert nélkülem az én megkérdezésem nélkül SEMMIT nem adhatnak ki rólam. Semmit.

2020. ápr. 20. 19:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!