Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ki tehet-e mamám minket az...

Ki tehet-e mamám minket az utcára?

Figyelt kérdés
2017-ben elveszitettuk a sajat lakasunkat a deviza hitel miatt, es ide kenyszerultunk hozza lakni. Azota tobbszor voltam kulfoldon dolgozni, de jelenleg olyan egeszsegugyi problemaim vannak ami miatt csak anyum tud a rezsibe penzt adni. A kozseg ahol lakunk, mar levagyunk asva mindekinek, mint ingyen elo, mocskos senkihaziak, ma a fiat athivta, hogy kirakjon minket innen, de vegul egyetertett velunk a jelenlegi helyzettel kapcsolatban, ugyhogy itt nem allt meg mamam, ment a helyi polgarmesterhez aki a husvetra valo tekintettel elvileg ma nem, de holnap rendori beavatkozassal az osszes holminkat es minket is kivagja az utcara. Bekattant az oreglany (74 eves) de senki nem latja, mert szerepet jatszik minden ismerose elott, a fiat akit athivta a valos informaciok tudataban kesobb nemhogy vedte, de konkretan elkuldte a francba, hogy ossze vissza beszel, de a lenyeg, hogy az oreglany akkor sem adja fel, megmondta addig nem nyugszik amig o nem elet vegre egyedul. A haz az o neven van, abbol a penzbol vasarolva amit oregapam oroksegi reszebol vasarolt. En ide vagyok anyummal bejelentve tartozkodasi cimre. A kerdesem az, hogy valoban csak ugy kidobhat-e az utcara, mint egy kutyat vagy van valami jogi fogopont amibe tudunk kapaszkodni, mert jelenleg nemtudunk alberletet kivenni amig a muteteimen es a rehabilitaciomon es az utana munkavallalasbol szarmazo jovedelembol tudunk ketten fizetni egy alberletet. Hozza kell tennem a 3 ev alatt 2 nagyobb vita volt, az egyik 2eve a masik pedig 3 napja. Az osszes szemetseget amit o generalt nem birtam tovabb es hozzateszem vallalhato hangnemben kozoltem vele, de ezen ugy felhuzta magat, hogy kitalalta, hogy akkor az utcara tesz minket. Fizikai bantalmazas nem tortent es nem is fog, viszont reszerol az eveken tarto lelkiterrorizmus nagyon tonkre tett engem is es anyamat is es nemtudjuk most, ebben az esetben kihez, hova fordulhatnank, esetleg milyen lehetosegeink vannak. Koszonom, ha elolvastad es azt megjobban, ha tudsz segiteni barmi, hasznos informacioval!

2020. ápr. 13. 16:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha be vagytok oda jelentve, nem fog tudni könnyen kitenni titeket.

De azért kellene egy ügyvéd, aki elmondja, mik a lehetőségek (jó, tudom, ez nem olcsó).

2020. ápr. 13. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A saját házában az lakhat, akit ő akar. Létezik kényszerkijelentés.
2020. ápr. 13. 16:40
 3/5 anonim ***** válasza:
A műtéteidet legfeljebb jövő év elején fogják betervezni a vírus miatt, akkor kb 3/4 év várakozás lesz, mert minden műtét halasztott lesz, rengetegen állnak majd sorba. Ha több műtét, nem egyszerre fogják elvégezni, tehát ezekre is a várakozásokkal másfél évet számolhatsz, de inkább többet. Utána rehabilitáció, mondjuk 3/4 év. Összesen minimum 3 és fél év múlva leszel munkaképes. Hogy az ördögben tartson el addig kettőtöket egy 74 éves öregasszony? És ha meghal közben, attól fogva ki fizeti a rezsiteket, ki etet benneteket? Elege van a mamának abból, hogy neki lenne szüksége támogatásra, ehelyett ő hordoz a nyakában titeket.
2020. ápr. 13. 16:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem, eddig szívességi lakáshasználók voltatok. Ezt nagymamád természetesen bármikor vissza vonhatja. Ha ő nem akarja, ti nem tartózkodhattok ott.

Az megint más kérdés, hogy az nem úgy működik, hogy ő egyik nap szól a polgármesternek, a másik nap meg jönnek a rendőrök pakolni.

2020. ápr. 13. 17:25
 5/5 anonim ***** válasza:
#4, na ja, 15 nap múlva mehetnek pakolni
2020. ápr. 14. 03:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!