Falopással gyanusítanak Mit tegyek?
Ezt én sem értem, ne haragudjatok.
Megállítanak igazoltatni, oké, esetleg belenéznek a kocsiba ha nagyon gyanús, szintén, de mindössze azért mert látták, hogy van egy fűrészetek meg két baltátok, még nem következik automatikusan, hogy lopjátok a fát (éppen jöhettetek volna kerti munkából is a saját magántelketekről - ráadásul a mezőgazdasági tevékenységek nincsenek megtiltva még a kijárási korlátozás ellenére sem). Ez az egyik.
A másik pedig, hogy ilyenért helyszíni bírságot nem adnak, hogy "lehet, hogy fát loptatok". Annak nem ez a menete. Azt a 40 ezret adhatták valamilyen közlekedési szabálytalanságért, de pont ezért biztosan nem. (csomagtartóban lehet baltát szállítani, csak utastérben nem - mielőtt valaki írná esetleg)
Mennyire forgalmas helyen álltatok meg dohányozni? Mennyi időre? Járt ott akkor valaki más, akiről gondoljátok, hogy esetleg felnyomhatott Titeket? (pl. hosszan, gyanúsan nézett felétek?) Utána mennyi idő múlva állított meg a rendőr?
Biztos, hogy meg lehetett ott állni, ahol voltatok? Nem tértetek le esetleg valami magánterületre?
Félreértés ne essék, nem kötekedésből írom, csak hátha van valami amiből össze lehet rakni ezt a komplikált sztorit...
kedvea utolao valaszado!
Egy sima homokos uton alltunk meg ultunk az autzba beszelgettunk es cigiztunk ez volt hajnal 2:30korul.
lattuk hogy jon egy auto es elindultunk haza nehogy balhe legyen vagy barmi. aztan ahogy elindultunk az auto vissza fordult utannunk jott es levillogott.megalltunk kerdeztek mit csinalunk es mondta a baratom hogy megcsalta a baratnoje es eljottunk kibeszelni a dolgokat mert ellege kiborult 2,5eves kapcsolat utan...
es a rendor kinyitotta a hatso ajtot es ott volt 2balta meg 1furesz
kerdeztek h fat loptunk?!
mondjuk h nem hisz az autoba sem volt semmi fa..
aztan mondtak hogy menjunk oda vissza ahol alltunk es megnezzuk. mondjuk neki hogy ahol alltunk ott igen ki voltak darabolva a fak miis kiszalltunk es neztuk hogy ocsmany modon kivoltak vagva..
es mondjak h kijarasi korlatozas miatt helyszini birsag 40ezer.
aztan mondja baratom h o meg tanulo mibol fizesse ki...es mondja a rendor h belehet fogni a pofazast majd a lopott fa arabol amire anyadnak nincs penze.
(en az autoban ultem) elkertek a szemelyim es adtak a csekket
lefenykepeztek a kivagott fakat
a mi baltankat, fureszunket
az auto nyomot es a kerek mintajat
es mondjak hogy majd kapunk idezest kihallgatasra mert szerintuk mi voltunk
mondja baratom hogy hogy egy lannyal nem allna neki fat vagni meg o sem az a fajta aki erre raszorul.
aztan ennyi volt.. elmentek mi meg mentunk haza.
nem ertjuk a helyzetet hogy mi alapjan kell bemennunk kihallgatasra is ha nekunk ehez a vilagon semmi kozunk...
es a csekket sem ertjuk. megertettuk volna ha ad egy figyelmeztetest ha huzzunk haza.
Így már sokkal világosabb a történet.
Tehát a történet 2 része oszlik 1x kaptatok egy helyszíni bírságot kijárási korlátozás megszegésért ( Fejenként 20e ft-ot). Megszegtetek egy rendeletet amit Így jutalmaztak, ez szerintem tiszta sor. Persze egy figyelmeztetés is mehetett volna, de annak nincs nyomatéka, hiszen az emberek nagy része úgy van vele, hogy múltkor is megúsztam egy figyelmeztetéssel, a következő alkalommal se lesz gond.
Aztán eljárást kezdeményeztek ellenetek falopás gyanúja miatt. Ha belegondolsz megalapozott a gyanú rá, hiszen ahogy írtad 2 faluval arrébb a lakhelyetektől éjjel az erdőben vajon mit kereshettetek? Ráadásul fűrész és balta is van nálatok + ahol áltatok frissen vágott fa volt. Ezen kívül rögtön távozni akartatok, mihelyt megláttatok valami mozgást. Szerintem is elég gyanús ez így. Attól, hogy lány vagy még még tudsz fát vágni. Ha nincs nálatok a fűrész és a balta akkor hihető lett volna, hogy csak egy gyors menet volt, de így tényleg elég gyanús.
Lesz egy kihallgatás ahol jegyzőkönyvbe veszik a vallomásotokat, majd nyomozni kezdenek. Gondolom utána járnak, hogy a fa legálisan lett e kitermelve, stb. Ha illegálisan lettek kivágva a fák, akkor viszont nagy valószínűséggel vádat emelnek ellenetek és bíróságra kerül az ügy + ha nemrégiben történt falopás akkor megpróbálják azt is össze kötni veletek. Ha legálisan lett kivágva, akkor szerencsétek van és megszüntetik a nyomozást akkor nem kerül az ügy a bíróság elé.
fejenként 40ezer a birsag.
valoszinu hogy a fat a panelba fogom felvinni es majd ott rakok tuzet vagy hogy gondoltatok??
nem hinnem hogy frissen vagott fa volt nem ertek hozza. jaj mert mar az ember a legjobb baratjat sem hallgathatja meg igazatok van
azert mentem en hozza mert nem akartam hogy olyan allapotba hosszu tavot levezessen. tiszta sor??
masikmeg nem a facsomo mellett talaltak meg hanem mar utkozben allitottak meg. de eztis leirtam tisztán
El is adhattad volna a lopot fát, tehát az nem mentség, hogy panelban laksz, tárgyaláson max sújosbító körülményként jöhet, hogy üzletszerűen csináltátok.
Próbáld meg más szemszögből nézni és akkor te is belátod, hogy nagyon arra utal a helyzet, hogy fát akartatok lopni.
A 40000 bírság elég magas, dehát ti döntöttetek úgy, hogy megszegtek egy rendeletet, ez lett az eredménye. Nem tartott senki fegyvert a fejetekhez, hogy nektek mennetek kel. Fogd fel tanulópénznek.
Kérdező, értem, sajnálatos, hogy a barátodnak tönkrement a kapcsolata, és valahol érthető, hogy meg akartátok beszélni, de elég szerencsétlenül jött össze, jobban jártatok volna, ha bent a faluban álltok meg egy parkolóban és az autóban lekapcsolt lámpa mellett beszélitek meg, feltűnésmentesen.
- a kijárási korlátozás miatti büntetés sajnos vagy nem sajnos jogos volt, még ha nappal történik a dolog, meg lehetett volna indokolni ezzel-azzal, de éjszaka 2-kor nem igazán van olyan ami miatt halaszthatatlanul fontos lenne az utcán lenni
- azzal pedig, hogy "megláttatok szemből jönni egy másik autót és gyorsan visszafordultatok, nehogy baj legyen", csak felhívtátok magatokra a figyelmet, ez ugyanis 2 dolgot takarhat: 1) vagy eleve nem tartózkodhattatok volna ott ahol épp voltatok 2) valami vaj mégis volt a fületek mögött. Alapesetben nem ijed meg az ember csak mert szemből elmegy mellette egy másik autó. Lehet, hogy ha maradtok ott ahol épp vagytok, semmi fel se tűnt volna nekik.
Én nem mondom, hogy biztosan Ti loptátok el, de arra is gondolni kell, hogy az ilyen lopásos jellegű bűncselekményeket javarészt éjszaka, sötétben követik el. A körülmények összességben pedig gyanút adtak. Legközelebb érdemes ezeket is átgondolni.
Majd megírnád, mi lett a történet vége?
#13 voltam
DE NEM LOPOTT SENKI
csak ki volt vagva vagy 10fa
ez akkoris hulyeseg mar ne is haragudjatok mar az ember beszelgetni sem mehet el
nem felek a az egesztol mert nincs vaj a fulunk mogott ennyi. lesz ami lesz az artatlan embert nem cseszhetik meg olyan amitt amit nem tett. koszonom a segitseget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!