Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Digitális oktatás - Testnevelé...

Digitális oktatás - Testnevelés óra - Kell-e készítenem felvételt magamról, a feladatok végzése közben?

Figyelt kérdés

A testnevelő tanárunk kiadta a feladatot, miszerint egy videó alapján kell végig csinálnunk egy órát. És ezt a folyamatot videóra kell rögzítenünk, majd ezt elküldeni az ő részére. A videó jobbik esetben nem kerül harmadik félhez, ergo én elküldöm a tanáromnak, ő megnézi, és kitörli.

Viszont mi van abban az esetben, ha én nem szeretnék videófelvételt rögzíteni magamról? Illetve, sosem lehet az ember biztos abban, hogy azok a videók törlésre kerülnek-e. Mint ahogy én sem vagyok biztos benne. Ez egyaránt kellemetlen férfi és női diákok számára is.

A tanár álláspontját teljes mértékben megértem, meg kell győződnie arról, hogy a diák dolgozik-e az óráján. Viszont én pedig arról szeretnék meggyőződni, hogy nem készül rólam olyan felvétel, amin én nem kívánok szerepelni. (Szóval nem szeretném elkészíteni a felvételt.)

Fontosnak tartom megemlíteni, a számonkérés elméleti anyagból történik, így osztályzásra van mód.

A mozgás fontos eleme az egészséges életmódnak, többek közt javítja a fizikumot, állóképességet, a vérkeringésnek és az idegrendszernek is jót tesz, és még milliónyi pozitív hatása van. Így egyetértek azzal, hogy a mozgás szükséges, főleg most, mikor mindenki be van zárva, és még annyit sem mozog, mint idáig. Ezt szeretném hangsúlyozni, mivel nem a konkrét feladatvégzéssel van problémám, hanem egyszerűen kellemetlenül érezném magam.

A testnevelés órán(iskolában) is megnézhet a tanár, ezzel tisztában vagyok, viszont ott nem készül videófelvétel. (Most arra nem térek ki, milyen reakciók jöhetnek arra, ha megnéz). Szóval ami történt, megtörtént, nincs megörökítve. A női tanulók esetét pedig nem kell részleteznem, úgy gondolom. Illetve, ugyan úgy van jogom ahhoz is, hogy azt mondjam az iskolában, nem szeretnék szerepelni egy fotón vagy videófelvételen. (Persze, vannak különleges esetek, ezekbe szintén nem folynék most bele.)

Tekintettel arra, hogy ez a digitális oktatás gyerekcipőben jár, szeretném nyugodt hangvétellel kezelni ezt a kérdést, témát. Felmerült egy újabb probléma, erre szeretnék egy megoldást találni.

De a leglényegesebb: Mondhatom-e azt, hogy nem szeretnék készíteni felvételt magamról, ahogy végzem a feladatot, és ha igen, akkor miért? Illetve ha nem, akkor miért?

Előre is köszönöm a válaszokat! 16/F

2020. ápr. 3. 15:04
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
TLDR, vedd fel a kapcsolatot az illetékessel (igazgat, tanszékvezető stb.), és kérj adatvédelmi nyilatkozatot. Utána aszerint járj el.
2020. ápr. 3. 15:11
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Gyerekeméknél úgy oldották meg hogy kerestek egy telefonos applikációt, ami méri a megtett távolságot, egyebeket sportolás közben. A teljesítésről kell értesíteni a tanárt. A gyerekem beállítja magának hogy a futást választotta, elmegy reggelente futni, lefutja az 5km-t és ezzel igazolja hogy sportolt.

ne csak az járjon a fejedben hogy valamit hogyan nem fogsz megcsinálni - hanem keress alternatívát, amit felkínálhatsz a tanárodnak! Neki nem az kell hogy pontosan 30 felülést csinálj meg és negyven guggolást, hanem hogy sportolj.

Megkérheted hogy élőben hagy csináld meg amikor az óra van és ő online ellenőrizheti, anélkül hogy felvétel készülne róla. Időnként ránéz a monitorra hogy csinálod és ennyi.

keress megoldást!

2020. ápr. 3. 15:19
 3/10 anonim ***** válasza:
26%
Küld el snapchatben,vagy az se jo?
2020. ápr. 3. 15:23
 4/10 anonim ***** válasza:
91%
Küldj neki 144p-ben egy videót, azon az sem látszik hogy te vagy egy űrlény csinálja a gyakorlatokat. Így a kecske is jóllakik és te is megnyugodhatsz :)
2020. ápr. 3. 15:36
 5/10 A kérdező kommentje:

#Első Köszönöm a válaszod, utánaérdeklődök!

#Második A korlátozások miatt nem feltétlen adatik meg a lehetőség arra, hogy elmenjek futni. Vagy a körülmények sem elég biztonságosak. Nálam például rengeteg kóbor kutya van, vagy nem megerősített kerítés. A sportpályák látogatása pedig (itt legalábbis) nem engedélyezett. Ha udvarról beszélünk, akkor pedig van, aki panelban lakik, így számára az sem jelent megoldást, sajnos.

Van egyébként okosórám, amely szintén mér adatokat, mint távolság, elégetett kalória, vérnyomás, így lenne rá lehetőségem, hogy ezen adatok kíséretében meggyőzzem a tanárt, hogy valóban dolgoztam. Ezen még gondolkodom, de ez sem jelent megoldást mindenki számára. A szimpla telefon távolságmérésre jó, viszont pl. az égetett kalóriát egy algoritmus szerint számítja a telefon. Azért köszönöm a segítséget!

#Harmadik A Snapchat. Így is rengeteg felületen dolgozunk, nekem személy szerint se időm se energiám se kedvem nincs egy +platformon jelen lenni. Illetve, akár 20-40 perces videókról beszélünk, nem tudom, hogy a Snapchat képes-e feldolgozni ekkora fájlokat.

#Negyedik Alapvetően küldhetek alacsony felbontású videót, de még el kell érni azt a határt, hogy kivehető, én dolgozom rajta, és tényleg azt csinálom, amit kell. Ellenkező esetben 1 videót meg lehetne szerkeszteni harmincféle módon, csak a színeket módosítva, és azt lehet mondani, hogy az adott illető szerepel rajta.

2020. ápr. 3. 15:55
 6/10 anonim ***** válasza:
35%

# 1/5

TLDR, vedd fel a kapcsolatot az illetékessel (igazgat, tanszékvezető stb.), és kérj adatvédelmi nyilatkozatot. Utána aszerint járj el."

Röhög a vakbelem. Az általános iskolai tanszékvezetővel vegye fel a kapcsolatot ? 🤣

Sajnos most, hogy nem lehet bejárni valahogyan ellenőrizni kell, hogy elvégzik-e a rosszcsontok a napi testnevelés gyakorlatokat. Ezt nem lehet csak így megtenni. Persze megértem a gyerekeket. Azt hitték, most hogy nem kell bejárni eljött a dizsi meg háváj lesz. De nem ! Menj csak és végezd el a gyakorlatokat öcsi és ne blicceld el a felvételt sem, mert karó lesz ez is !!

Ne ügyeskedjetek informatikai marhaságokkal. Nem kell minden kollágának telepítve lennie ezeknek a semmirevaló sznepcstes meg ájfonos marhaságoknak a megléte. A feladat magában foglalja azt is, hogy mivel kell, hogyan rögzítened. Ha nem felel meg az a svondler fileod ennek megy a kapa a naplóba. Meglátod jót tesz a tesi!

A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.

# 1/5

2020. ápr. 3. 16:12
 7/10 A kérdező kommentje:

A legutóbbi kommentet elnézve, úgy tűnik, nem hangsúlyoztam eléggé azt, hogy a testmozgás szükséges, és fontos eleme az egészséges életmódnak, amelyet valamennyi diák teljes mértékben elfogad, beleértve engem is. Köszönöm azért a választ.

A megoldást egyébként valószínűleg a vezetőség megkeresése fogja jelenteni. Köszönöm mindenki segítségét!

2020. ápr. 3. 17:09
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Kizárt hogy 16 éves van. Van némi gyakorlatom abban ki milyen szófordulatokkal és hogyan fejezi ki magát. Még 50 évvel ezelőtt sem beszélt így egy 16 éves.
2020. ápr. 3. 21:52
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
Ja,jelmezben csináld XD
2020. ápr. 3. 22:58
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Kell-e készítenem felvételt magamról, a feladatok végzése közben?" "A testnevelő tanárunk kiadta a feladatot, miszerint egy videó alapján kell végig csinálnunk egy órát. És ezt a folyamatot videóra kell rögzítenünk, majd ezt elküldeni az ő részére."

A kérdést megválaszoltad magadnak.

Ezeket az adatvédelmi dolgokat meg nagyon túlzásba viszed. Mintha még életedben nem jártál volna a Facebookon, Instagramon, stb..

A Google Drive & a tanárod százszor biztonságosabb, mint a Facebook & a világ.

Mondom mindezt úgy, hogy én is gyűlöltem videózni magamat, pedig nekünk is volt tesiből ilyen házi.

Javasolni én is csak a 144p-t tudom, és hogy ne félj vágni. Ő csak azt akarja látni, hogy csinálsz valamit, közben egy vágás közben akár fél óra szünetet is tarthatsz, nem baj. Neked úgysem lesz probléma a kellő testmozgás teljesítése, szóval hajrá és nyugi. :)

2021. jan. 8. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!