Most akkor hogy működik ez a kijárási korlátozás?
Sziasztok! Nem teljesen értem, hogy mi ez a korlátozás a járvány miatt. Konkrétan majdnem mindent szabad.
Utaznom például szabad? Vonattal meglátogathatom a családtagjaimat és barátaimat, akik messzebb laknak? Vagy ezt nem szabad?
Úgy volt, hogy most hétvégén megyek vidékre bátyámhoz. Szabad lemennem hozzá, vagy nem?
Köszönöm!
Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni!!! A lakóhely elhagyása pedig csak alapos indokkal történhet!!! Ez van a rendeletben, felkiáltójelek nélkül. Le van írva, mi az alapos indok, ott nem láttam azt, hogy meglátogasd a vidéken élő bátyádat esetleg még a barátaidat is. Vagy van alapos indokod, ami vészhelyzetben is megállja a helyét? Rokonok, barátok is biztos jó ötletnek tartják, hogy meglátogasd őket?
Egészségesnek tűnő, tünetmentes emberek is hozzák-viszik a kórt. Nem tudod kihagyni? Én sem megyek máshova, csak boltba, oda is kétnaponta, a legközelebbibe, és csak gyorsan körbefutom. Nem látogatom a legközelebbi rokonaimat sem, bármennyire is hiányoznak, a nagyszülőket sem, nem megyünk el hozzájuk vidékre, mert felfogtuk a helyzetet.
Ha nagyon nehezedre esik bent maradnod, akkor a helyedben maximum olyan helyre mennék, ahol csak a veled amúgy is együtt élőkkel lennél, és oda is nem tömegközlekedéssel, hanem saját járművel vagy gyalog, és onnan sem menj sehova. A lényeg, hogy ne találkozz másokkal, csak akikkel a nap 24 órájában egy háztartásban élsz.
Kitartást, mindenkinek nehéz, de még tart, és ameddig tart, addig le kell mondanunk bizonyos dolgokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!