Kijárási korlátozásban a 65 éven felüliek csak 9-12 óra között hagyhatják el a lakásukat?
Nem.
A 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, piacot vagy gyógyszertárat 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja.
Az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy tartózkodhat.
Séta 1,5 méteres távolság betartásával nem tiltott de nem javasolt.
Mindenképpen inkább maradjanak otthon.
Mindenki más is csak-lehetőleg- nélkülözhetetlen szükségletek,egészségügyi ellátás vagy napi bevásárlás kivételével maradjanak otthon.
A rendelet tágan fogalmaz épp az egyéni fellelős magatartás igénye miatt.
(Még)
MÉG nincsen tiltva.
Jelen pillanatban még az állampolgárok "bölcsessége" a megértés alapja.
Ha sokan kiskapukat keresnek és találnak,-mert nincsen szigorú korlát-akkor lesz mire pluszban hivatkozniuk a járvány felgyorsulásával.
Minden ciklikus.Most lelassult,(meg is "dicsértek" mindenkit a Törzsi Tanács füstjeleivel)
jövő héten(?) gyorsul.
"Séta 1,5 méteres távolság betartásával nem tiltott de nem javasolt."
Én már 3. hete nem mentem sehova, a fiam vásárol be (akivel amúgy együtt élek). Ma viszont muszáj volt kimennem egy kicsit a levegőre, mert már fizikai tüneteim voltak a bezártságtól, napok óta rosszul éreztem magam, ami odáig fajult, hogy tegnap este mentőt kellett hívni, a stressztől az egekbe ugrott a vérnyomásom és heves szívdobogásom volt. A mentős is azt javasolta, hogy ha nem is minden nap, de néha menjek ki a levegőre, sétálni, mert ha nem teszem teljesen le fogok gyengülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!