Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtehetem hogy online rendele...

Megtehetem hogy online rendelek egy jó videókártyát, majd használom és visszaküldöm 30 napon belül?

Figyelt kérdés
Utána meg rendelek máshonnan és azt is visszaküldöm, így olyan mintha nem kerülne semmibe. Játszanék egy darabig aztán úgyis megunom.
2020. márc. 17. 01:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
49%

Megkérek mindenkit, hogy ha idéz, akkor azt jelezze idézőjelekkel, és tüntesse fel, hogy honnan idéz. Szövegértéshez érthető szöveg is szükséges.

Az eredeti kérdésre:

1. "25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. "

Erre már hivatkoztak előttem.

[link]

Hogy mi számít ennek, és mennyire könnyű megállapítani egy videokártya esetén, az egy fogós kérdés.

2.

"1:3. § [A jóhiszeműség és tisztesség elve]

(1) A jogok gyakorlása és a kötelezettségek teljesítése során a felek a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megfelelően kötelesek eljárni."

[link]

A törvénynek nem csak betűje, de szelleme is van. Túl azon, hogy kéthetente hardvert cserélni nem túl kényelmes és forgótőke is kell hozzá, ha a bolt rájön, hogy visszaélsz a lehetőséggel, megtagadhatja tőled a visszavételt. Aztán mehetsz a bíróságra a pénzedért.

2020. márc. 17. 12:48
 22/22 A kérdező kommentje:
Ha megtagadja, akkor meg lesz egy jó videó kártyám. :D De most ha ezt eljátszom párszor különböző boltoknál, a kutyát nem fogja érdekelni.
2020. márc. 17. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!