Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtehetem hogy online rendele...

Megtehetem hogy online rendelek egy jó videókártyát, majd használom és visszaküldöm 30 napon belül?

Figyelt kérdés
Utána meg rendelek máshonnan és azt is visszaküldöm, így olyan mintha nem kerülne semmibe. Játszanék egy darabig aztán úgyis megunom.
2020. márc. 17. 01:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%
Még annyi, hogy visszaküldés előtt ajánlott néhány fotót készíteni a termékről, mert esetleges konfliktus esetén azzal bizonyíthatod, hogy te sértetlen állapotban küldted vissza.
2020. márc. 17. 03:40
 12/22 anonim ***** válasza:
96%
47%-os. Akkor javaslom nézz utána ismét a dolgoknak, a 75%-ot csak random mondtam, de ettől ez még így van. Nem mellesleg ezeket a termékeket lehet nyomott áron megtalálni pl a webshopokban, és általában jelzik is, hogy bontott termék, azért olcsóbb.
2020. márc. 17. 03:46
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
De azt tudod, hogy ő utána 14 napig nem köteles azt visszaadni. Csak utána.
2020. márc. 17. 05:03
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
14 napon túl meg simán megtagadhatják a visszavásárlást...
2020. márc. 17. 05:14
 15/22 anonim ***** válasza:
20%

" Nem mellesleg ezeket a termékeket lehet nyomott áron megtalálni pl a webshopokban, és általában jelzik is, hogy bontott termék, azért olcsóbb."

#12 Az, hogy a bolt azután mennyiért árulja a bontott termékeket az már az ő dolguk. a lényegen ez nem változtat, a vevőnek minden esetben a TELJES vételárat kell visszatériteniük elállás esetén. Ha nem hiszed nézz utána.

2020. márc. 17. 05:24
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Inkább nézz utána Te... Ott másoltam a hivatalos törvényt erről, pontos értéket nem írnak, de ott van teljesen egyértelműen, hogy nem kötelesek a teljes vételárat visszafizetni.
2020. márc. 17. 07:49
 17/22 anonim ***** válasza:
28%

#16 Nézd, akkor higyj amiben akarsz, én a törvényben hiszek.

"

Visszatartási jog: ezt teheti a webáruház

Elállási jog esetén általában 14 napon belül vissza kell fizetnie a webshopnak a fogyasztó által fizetett összeget, de megilleti őt egy jog. Íme:

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján amennyiben a fogyasztó eláll a szerződéstől, a vállalkozás (webáruház) haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is (szállítási költséget).

DE!

A rendelet 23. (4) bekezdése alapján a termék adásvételére irányuló szerződés esetén (kifejezetten ilyen egy webshopból való vásárlás) a vállalkozás mindaddig visszatarthatja a termék vételárát és a szállítási költséget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza."

Én ezt a vitát magam részéről befejezettnek tekintem. Van ennél jobb dolgom is..

2020. márc. 17. 08:05
 18/22 anonim ***** válasza:
81%
Forrás: [link]
2020. márc. 17. 08:06
 19/22 anonim ***** válasza:
28%

"Ott másoltam a hivatalos törvényt erről, pontos értéket nem írnak, de ott van teljesen egyértelműen, hogy nem kötelesek a teljes vételárat visszafizetni."

Hol másoltál Te törvényt? Én nem láttam, mutasd már meg kérlek. Úgy látszik az igazmondás sem nagyon megy ezek szerint, meg a szövegértés sem.

2020. márc. 17. 08:13
 20/22 anonim ***** válasza:
50%
Olvass már vissza az első oldalra... akkor nekem szövegértés, meg igazmondás, neked meg egy szemészetet javasolnék.
2020. márc. 17. 08:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!