Megtehetem hogy online rendelek egy jó videókártyát, majd használom és visszaküldöm 30 napon belül?
" Nem mellesleg ezeket a termékeket lehet nyomott áron megtalálni pl a webshopokban, és általában jelzik is, hogy bontott termék, azért olcsóbb."
#12 Az, hogy a bolt azután mennyiért árulja a bontott termékeket az már az ő dolguk. a lényegen ez nem változtat, a vevőnek minden esetben a TELJES vételárat kell visszatériteniük elállás esetén. Ha nem hiszed nézz utána.
#16 Nézd, akkor higyj amiben akarsz, én a törvényben hiszek.
"
Visszatartási jog: ezt teheti a webáruház
Elállási jog esetén általában 14 napon belül vissza kell fizetnie a webshopnak a fogyasztó által fizetett összeget, de megilleti őt egy jog. Íme:
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján amennyiben a fogyasztó eláll a szerződéstől, a vállalkozás (webáruház) haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is (szállítási költséget).
DE!
A rendelet 23. (4) bekezdése alapján a termék adásvételére irányuló szerződés esetén (kifejezetten ilyen egy webshopból való vásárlás) a vállalkozás mindaddig visszatarthatja a termék vételárát és a szállítási költséget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza."
Én ezt a vitát magam részéről befejezettnek tekintem. Van ennél jobb dolgom is..
"Ott másoltam a hivatalos törvényt erről, pontos értéket nem írnak, de ott van teljesen egyértelműen, hogy nem kötelesek a teljes vételárat visszafizetni."
Hol másoltál Te törvényt? Én nem láttam, mutasd már meg kérlek. Úgy látszik az igazmondás sem nagyon megy ezek szerint, meg a szövegértés sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!