Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha elvezetéssel elrángatnak...

Ha elvezetéssel elrángatnak egy tárgyalásra ami tobb mint 200kmre van akkor is csak a vonatot lehet igényelni a bírótól?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ott vagyok vége a tárgyalásának ahol nemcsináltam semmit csak valami nem normáris no feljelentett hogy csúnyákat írtam neki, de az a lényeg hogy készpénzbe adják az útiköltség igényt?? Vagy csak a vonatjegyet? Nagyon fontos lenne hogy aki volt már tárgyaláson az pontosan elmondána, meg az is hogy hozzám mikor jonnek elovetezni már 3 hónapja kapom a leveleket hogy menjek, gondolom a 4edikre jonnek? És hogy hány orakkol jonnek, hajnalba? Koszonom a válaszokat elore, bocsi a helyesírás miatt. 26/L

2020. márc. 5. 15:38
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja és nem fogod megtudni senkitől, hogy hajnalban vagy mikor mennek érted, gondolod hogy majd szólnak neked, hogy legyen időd lelépni? Ha sikertelen az elővezetésed akkor elfogatóparancsot adnak ki ellened és várakozhatsz bv-ben kivéve ha az ügyeletes bíró jófej és elenged. Nem tudom honnan szedted, hogy kötelesek kifizetni neked az utazást, tanúnak kifizetik de vádlottnak nem.
2020. márc. 5. 16:59
 12/32 A kérdező kommentje:
#10-es és akkor mi van azokkal akiket odarángatnak? Valahogy nemtudom elképzelni hogy elrángatnak és utána tobb száz kilométerre az otthonomtól csak úgy kitesznek a bíróság előtt, mert valaki random feljelent, és se pénz se semmi nélkul mehetek, és azt nemtudod megmondani hogy mennyi ido után rendelik el az elovetetést? Már 3 kirendelt tárgyalás volt, de mivel a semmiért lettem feljelentve (kb olyanért amit az elso írt, hogy szidód neten egy random ember és,én is hasonlokat irtam és feljelentek hogy én random fenyeget, szóval elég gáz ez az egész, nem tudom elképzelni hogy egyoszakkal elrángatnak és elviszlek és utána még az utazásom se rendezik, akkor halálra fadjak vagy mi? Vagy probáljak soppolni hátha megeroszakol valaki? Vagy nemértem ezt az egészet
2020. márc. 5. 17:08
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Egy tárgyaláson kötelező megjelenned ha idézve lettél. Ha az az indokod, hogy nincs pénzed ekkora utazásra akkor legalább egy levelet írhattál volna a bírónak ez ügyben. Kétlem, hogy érdekelné de mivel előzetesen semmilyen indokkal nem mentetted ki magad ezért elrendeli a rendőri elővezetésed ami nem 2 forint lesz a távolságra való tekintettel és akkor még elvárod, hogy gondoskodjon a hazajutásodról is?
2020. márc. 5. 17:16
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha hajlandóságot mutattál volna a tárgyaláson való megjelenésre akkor kérhetted volna, hogy távmeghallgatás útján kerüljön megtartásra a tárgyalás amihez csak a helyi rendőrkapitányságra vagy bíróságra kellett volna elmenned és videón keresztül kihallgatott volna a bíró. Ez a lehető legrosszabb amit csináltál, hogy nem reagálsz semmire. Erre szoktak berágni a bírók.
2020. márc. 5. 17:20
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez sokba fog neked kerülni
2020. márc. 5. 17:20
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

"és akkor mi van azokkal akiket odarángatnak?"

Ha már valakit rángatni kell a bíróságra, az régen rossz. Akit pedig rángatnak, természetesen semmi jóra nem számíthat, hisz eleve az ő hibája, hogy idáig fajult az ügy.

2020. márc. 5. 17:27
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha vádlottként vagy idézve, nem jár utiköltségtérítés.

Nem szabadna az ilyet megvárni, hogy elővezessenek, ha idéznek, ott kell lenned, ne tolj ki magaddal. Sokba kerülne, ha elővezetnek és.lehet, hogy el sem engednének utána. Ha idézés jön el kell menni magadtól, nem szabad az elővezetést megvárni.

2020. márc. 5. 17:44
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha elővezetnek, akkor te fizetsz, te szerencsétlen, nem neked fizetnek. :D

Ha elővezetnek, akkor fizeted:

- a rendőrségi eljárás költségét

- az útiköltséget

- az esetlegesen okozott perköltséget (ami abból adódik, hogy nem voltál ott először, amikor kellett volna)

Egyébként amúgy is csak a tanúk kapnak útiköltséget, a terhelt nem, úgyhogy ezt benézted.

2020. márc. 6. 17:55
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el jobban jársz ha elmész.

Amúgy nem fognak csak úgy pénz nélkül kihajitani. Megjelennek a rendőrök megmondják miért jöttek és hova visznek.

Közlik hogy vegyél magadhoz pénzt és visznek. Nincs pénzed az nem az ő saruk de a lehetőséget megadják hogy pénzt vegyél magadhoz.

Ezek után ugye elindulnak veled és utána ezt behajtják rajtad amit most megnem mondok mennyi de nem lesz olcsó és mindenképp megtörtenik. Magadat szivatod keményen. A másik igen beszélned kelett volna velük hogy nincs olyan anyagi hátteret hogy elmenj hogy lehetne megoldani biztos hogy találtak volna megoldást viszont így már elég rosszul áll a szénád.

Ha ártatlan vagy miért nem beszéltél velük hogy hogy lehetne tisztázni?

Nagyon vágod magad alatt a fát

2020. márc. 6. 19:06
 20/32 A kérdező kommentje:

[link]

Kb ezt fogom mondani (igen nem 26l vagyok) a több válasz írtam azt

2020. márc. 9. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!