Bírósági büntető nyilvános tárgyalásra be lehet menni így?
Lesz holnap a testvéremnek a tárgyalása és mondtam neki, hogy elkísérem, úgyis mint hallgatóság részt lehet venni rajta.
Viszont van egy olyan kalapon amibe mindenhová megyek, mert tél van, azt teszem fel és nem nagyon szoktam levenni sehol. Keresztanyutól kaptam de nem vészes csak elől hosszú, hegyes és az elején van egy pánt valamint egy mosolygó jel. Amúgy a nyakam is tetovált, a csuklómon vastag karkötők vannak amiket hordok.
Így meg lehet -e jelenni? Nem fog -e a bíró-a tanács elnöke szólni érte?
Na meg basszuskulcs, tesó tárgyalása. Ha az én tesómé lenne, arra törekednék, hogy azt a baromira megbízható mintacsalád képet sugallja az egész família, ahol hetedízig megbántunk kollektíve mindent és minden fejmozdulatunkkal kérjük a Tekintetes Bíróságot, hogy ugyan ne szívassa már meg nagyon a tesónkat.
Tudod, mintagyerek kinézet, bűnbánó, kétségbeesett kép.
Eleve, csak akkor mehetsz be és ülhetsz be a tárgyalásra, ha tutira nem leszel tanú, vagy nem voltál tanú. Ha bármilyen esélye felmerül annak, hogy tanúskodni fogsz, akkor nem ülhetsz be.
Egyébként pedig minden fejfedőt, legyen az kalap, sapka, baseball sapka, illik levenni, ha bemész. Sőt, a bíró biztos lehetsz benne, hogy szólni is fog érte, ha nem veszed le. Ez egy alapvető dolog illem tekintetében.
A kalapot levetetik veled, ugyanis a tárgyalótermi etikett azt nem engedi (nem csak ezt, hanem semmilyet). Egyébként sem illik zárt helyen kalapban lenni.
A tetoválás nem gond, hacsak nem provokatív, vagy ilyesmi. Ez esetben illene azt is eltakarni. A karkötővel senki nem fog foglalkozni, de a biztonsági ellenőrzéshez lehet, hogy le kell majd venned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!