Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabad második világháborús...

Szabad második világháborús dolgok (pl lőszerhüvelyek, stb) birtoklása otthon?

Figyelt kérdés
Nagyon sok hirdetést látok,fegyverek,lőszer- és ágyúhüvelyek sisakok stb. Érdekelne hogy ez legális vagy illegális?
2010. júl. 24. 20:24
1 2 3
 1/22 clint ***** válasza:
attól függ milyen. Sztem ha egy náci egyenruhád van simán megbüntetnek. Lőszerhüvely meg hasonlók, lehetnek. Sima ereklye.
2010. júl. 24. 20:33
 2/22 anonim ***** válasza:
51%
Olyan dolgok engedélyezettek, amelyek nem minősülnek fegyvernek, vagy egyéb olyan tárgynak amely engedélyköteles. Hasznos még tudni hogyha valahol találsz akármilyen világháborús tárgyat, azt kötelező vagy leadni az önkormányzatnál/rendőrségen különben szabálysértést követsz el.
2010. júl. 24. 20:33
 3/22 A kérdező kommentje:
Nincs semmim csak érdekesnek találom őket és megkérdeztem hogy ez hogy működik.Még ha valaki tud valamit írjon,mert érdekel.
2010. júl. 24. 20:37
 4/22 anonim ***** válasza:
62%
Legális. Még fegyvert is ha van hatósági bizonyítványod a hatástalanításról.
2010. júl. 24. 20:39
 5/22 anonim ***** válasza:
75%
Hatástalanított fegyvereket, hatástalanított lőszereket, és egyenruhákat nyugodtan tarthatsz otthon. Német egyenruhát is. Sőt én komplett wehrmacht egyenruhában az utcára is kimentem. Nem zavart senkit. Persze a horogkeresztek nem voltak rajta :)
2010. júl. 24. 20:40
 6/22 anonim ***** válasza:
Ja és találhatsz bármit, nem kell leadni, kivétel ha robbanó anyag vagy harcigáz. De pl egy gázmaszkot vagy egy kulacsot nem kell.
2010. júl. 24. 20:41
 7/22 A kérdező kommentje:
És szabad ezeket árulni is?(pl vetera,stb)
2010. júl. 24. 20:47
 8/22 anonim ***** válasza:
20:41 Mindent le kell adni, ezt törvény mondja ki. Az más dolog, hogy nyugodtan meg lehet tartani, mert nem fognak baszogatni miatta.
2010. júl. 24. 20:52
 9/22 clint ***** válasza:
45%

német egyenruhát is szabad tartani???

Akkor mit tiltják be a fekete mellényt a köcsögök???:D

2010. júl. 24. 20:57
 10/22 anonim ***** válasza:
23%

Nem a mellényt tiltják be ,és nem köcsögök. Egy félkatonai szervezetet tiltott be a Legfelsőbb Bíróság.

Náci egyenruhát pedig utcán nem szabad viselni.

2010. júl. 24. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!