Mennyi szabadság jàr napi 12 óràs munkaidőben?
Hol külföldön?
Teljesen mindegy, hogy Magyarországon hogy van, más országban máshogy lehet.
12 órás munka naponta nem azt jelenti, hogy a havi összességben több lehet mint 160 óra.
Àltalában 12 órázásnál úgy van, hogy 12 óra x2 és utánna 2 nap pihenö. Vagy is összeségében kb 160 órára jön ki a havi munkaidö pont úgy mint aki 8órax5 napot dolgozik hetente.
Ehhez normál szabadság jár.
Egy ismerösöm tüzoltó és ö heti 2x 24 órában dolgozik. Neki is 160 óra körül van egy hónapban. De igazából heti 2 napot dolgozik csak.
Gondolom nem minden nap dolgoztál 12 órár 3 hónapig.
Ès a szerzödésedben is benne kell lennie, hogy mennyi a heti vagy havi óra amit le kell dolgozni. Az feletti munka túlórának számít. Ès a szerzödésben benne van a szabadságok száma is.
Èn részmunkaidöben kisegítek és a havi óraszámom 43 óra. Van olyan hét mikor 1x 7 órát dolgozok, de olyan is amikor 3x 4órát. Ha a havi szinten túllépem a 43 órát akkpor túorában fizetnek érte. Erre jár 6 hét szabadság, ez azt jelenti, hogy 6 olyan hetem van amikor nem osztanak be dolgozni, de hónap végén kifizetik a 43 óra munkát.
Külföldön teljesen más a szabadság mint otthon Magyarországon. Én Angliában élek családostól. 47 évesen a munkahelyem csak 25 nap szabit ad évente. Férjem 40 évesen 38 nap szabadsággal rendelkezik évente, mert a munkahelye ennyit ad. Otthon Magyarországon nekem már a korom miatt is 30 nap is lehetne.
Kérdezd meg a HR-s emberkét, hogy a céged mennyi szabit ad évente.
Olyan tuti nincsen egy országban sem(még a balkánon sem), hogy 260 ora megengedett lenne egy hónapban. Ez azt jelenti, hogy a 30 napból minden nap 9 órányi munka. Ez iszonyat sok, ilyen törvényesen sehol de sehol nem megengedett.
Ezek után nincs is mit kérdezni a szabiról mert azt is úgy adja ki ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!