Saját 1/1tulajdonú lakásból, hogyan lehet kijelenteni valakit, aki már nem él ott?
Az Ő saját tulajdonú lakásából? Sehogy. Senkit nem lehet kijelenteni a saját lakásából. Akkor sem ha nem él ott, mert az az övé.
Ha az a lakás másnak a tulajdona akkor csak bemegy az illető a kormányablakhoz és ott megmondják mit kell tennie.
#7 Ez nem egészen így van.
"A tartózkodási hely az, amit a köznyelvben ideiglenes lakcímnek hívunk. A törvény szerint a tartózkodási hely annak a lakásnak a címe, ahol három hónapnál hosszabb ideig tartózkodsz úgy, hogy nem akarod végleg elhagyni az állandóra bejelentett címed."
Vagyis attól hogy valaki hónapok óta nem él a saját tulajdonú lakásában és van esetleg bejelentett tartózkodási címe, még megmaradhat a lakóhelye, "állandó lakcíme"
Ha az övé a lakás akkor szimplán kijelenti hogy továbbra is szeretne MAJD ott lakni, csak nem pont most.
Ha nem az övé a lakás akkor más a helyzet. de már én is kérdeztem hogy kié a lakás és nem kaptam választ.
Valamit rosszul mondtak nektek. Ha a lakás nem az ő tulajdona akkor a tulajdonos joga eldönteni hogy ki az aki oda be van jelentve.
Próbáljátok meg hogy megfenyegetitek azzal, hogy feljelentitek amiért megtéveszti a hatóságot a lakcíméével. Mindenki köteles a valódi lakóhelyét megjelölni és mivel ez nem az ő lakása és nem is fog ott lakni - mert a párod nem fogja engedni neki, így nem is lehet az a lakcíme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!