Egy átlagember tudja ezt?
Ha pl a postás hoz egy levelet, ami a rendőrségről érkezett, felbontja és benne van, hogy hol, mikor, melyik rendőrségen, milyen minőségben, kinél kell megjelenni.
Felűl ott van az ügyszám ami, csak egy példát írok 3127-42/2019. Az, hogy mi az ügyszám az ott van, azt is tudják az emberek, hogy 2019-ben indult az ügy, mert egyértelmű.
A 3127 után van egy kötőjel utána pedig, hogy 42 .
Ez a 42 szt jelenti, hogy abban az ügyben az az idézés a 42. irat.
Viszont egy átlagember ezt tudja, hogy a kötőjel utáni szám az irat sorszámát jelenti?
Csak azért kérdeztem, mert a héten páromnak jött egy idézés rendőrségről, mert szemtanúja volt egy testi sértésnek ami még 2019. Július. 25- én történt. Ugye ügyszámot nem írok, de a kötőjel után ott van, hogy 57. Kérdezte, hogy mit jelent az 57, mondtam, hogy az ügyben az 57.irat, a "bü" pedig bűnügyet jelent.
Én pedig azt kérdezném, hogy egy olyan ügy ami 2019. Júli 25-én volt és még most jár az irat az 57-nél, ez eddig sok iratnak számít, sok tanú meg volt hallgatva, vagy kevés, vagy olyan átlagosnak mondható, hogy 7 hónap alatt 57 irat keletkezett?
Én még nem kaptam levelet a rendőrségtől.
-egy átlagember-
Ügyirat sorszáma.
Részletesebben a bíróságok iratkezelés szabályzata:
Amúgy "bü" az illetékes bíróságot takarja (büntető), de lehet még szabálysértési, polgári, munkaügyi, közigazgatási...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!