Egyes nyugati országokban, miért vannak betiltva bizonyos kutya fajták? Pl : Pitbull? Nem is keleti, vagy kína, hanem egyenesen kanada és amerika egyes államaiban.
Nem vagyok szakértő a témában, de ha már pont a pitbullt említed, akkor az erőszakos, harcias viselkedés miatt gondolnám.
Hébe-hóba hallani ilyen-olyan esetről, hogy pitbull megölt gyereket, de minimum nagyon durván megharapta.
Plusz akkor még eszembe jutnak a kutyaviadalokat tartó gettóban élők, és arra is pitbullt szokás használni.
De ez a betiltva nekem kicsit meredek megfogalmazás.
Erről dobnál infót, mert így elsőre kamunak érzem.
Max engedélyhez kötik szerintem, de konkrétan betiltani...
Mit csinál a rendőr hogyha látja hogy van egy pitbullod? Elkobozza és átküldi postán a szomszéd államba? Vagy felszólít hogy X napom van megszabadulni tőle mert különben elaltatják, vagy mi?
Ontarioban, Canada, 2005-től van Ban pl. Mondjuk most nagyon próbálják az aktivisták feloldani.
Van egy olyan mondás, hogy normális ember nem szemetel a többieknek meg tilos.
Kint ezt a harci kutyáknál is komolyan veszik. Normális ember nem tart ilyen dögöt.
Jó, akkor itt most lehet azon vitatkozni, hogy nem a fegyver tehet róla ha school shootingot tartanak vele, nem a machete tehet róla ha az utcán hadonásznak vele, nem a kerti mák tehet róla ha morfiumot csinálnak belőle.
Mindig lesz egy bizonyos százaléknyi réteg, akinek nem szabad megadni a lehetőséget a bűntény elkövetésére.
Itt meg már bonyolódik a sztori, hogy ezzel mennyit veszít mindenki más, akitől feleslegesen vonnak meg valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!