Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Iskolai (e) napló hamisítása...

Iskolai (e) napló hamisítása az intézmény részéről okirathamisításnak minősül?

Figyelt kérdés

Visszagondolva mind az általános iskolába, mind gimnáziumban, mind okj-n hamisították a naplót. Folyamatosan. Volt hogy ez nekünk előnyünkre volt mindig, volt hogy nem.

Pl:

-OKJ-n vannak ezek a töltelék órák foglalkoztatás néven, naplóban volt, valóságban nem.

-Naplóban teljesen más az órarend mint a valóságban (de nekünk előnyunkre volt tehát nem rinyáltunk)

-Más volt a tanár papíron mint a naplóban, ment csoportbontás kötelező, de a 15embert 1 tanár is tud tanítani

Pár rossz:

-Be vagy írva hiányzónak, de közbe te feleltél szóban azon az órán. Reklamálsz hogy ezt mégis hogy, majd a szóbeli feleletet átdátumozzák (tehát 2x hamisítás)

-Nem szólnak hogy máskor lesz az óra, nem mész be, 1 hét múlva rögzítik és persze beírnak hiányzónak (utólagos okirat módosítás törvény szerint hamisításnak minősül)

Tudnám még sorolni de szerintem lényegtelen. Tehát napló hamisítás okirat hamisítás?

2020. febr. 7. 11:40
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Véleményem szerint ha én pl Febr7-én felelek, beírja azonnal febr7-ére, majd beírnak hiányzónak véletlen, reklamálok hogy ott voltam és feleltem is, ott a jegy is a naplóban, erre átírják a jegyet más napra, akkor az kétszeres okirat hamisítás.
2020. febr. 7. 16:33
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
#10 megint értelmetlenné sikerült, a telefonom átvette a hatalmat felette.
2020. febr. 7. 16:45
 13/16 anonim ***** válasza:
76%
#11 Feleltél és azt a jegyet kaptad? Ha igen akkor mindegy melyik nap lesz beírva. A hiányzásod valódi és akkor van beírta? Akkor az sem hamisítás.
2020. febr. 7. 16:48
 14/16 anonim ***** válasza:
80%
Ha pedig nem volt hiányzás, akkor?
2020. febr. 7. 20:12
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem okirat. Az okiratnál aláírás kell írnod. Vagy kézzel vagy elektronikusan.

A bizonyítvány már okiratnak minősül. A régi ellenőrző is, ha a tanár oda írta az aláírását.

De e-naplóba gondolom nem írja alá ügyfélkapuval..

2020. febr. 8. 02:02
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Összegezve a lényeget, valójában az történt hogy beírtak téged hiányzónak amikor pedig ott voltál az órán?

Ha a többi órán bent voltál akkor ezzel bizonyíthatod. Ahogyan elméletileg az hogy akkor feleltél, az is bizonyíték lenne. Itt nem okirat hamisítás a te gondod hanem hogy nem tudod elhitetni a tanárokkal hogy nem is hiányoztál azon az órán és így nem lehetne igazolatlan az órád, jól értem?

Ezen nem segít ha okirat hamisítást emlegetsz, mert nem történt ilyen. Itt csak az segít ha normális módon és udvariasan beszélsz erről a tanároddal, osztályfőnököddel és ha ez nem elegendő akkor a DÖK-ös tanárral, majd az igazgatóval.

2020. febr. 8. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!