Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 2022. jan.30. -n töltöm be a...

2022. jan.30. -n töltöm be a 65. -évet (pedagógus). Az érvényben levő szabályok szerint mikor dolgozom utoljára?

Figyelt kérdés
Hallottam olyanról, hogy, azon a napon, amikor betöltöm, (vagyis másnap) már maradhatok is otthon, ill. választahatom azt, hogy 4 hónapot még dolgozom, és a 4 hónap rádolgozás után még 4 hónapig a fizetésem kapom, csak nem kell bejárnom dolgozni....és csak utána leszek nyugdíjas. Mi lehet a valóság?
2020. jan. 27. 19:02
 1/8 mindentudó99 ***** válasza:
Ha 65 év a korhatár akkor nem mehetsz 64 es fél évesen nyugdíjba. A születésed napjához van kötve a nyugdíjazásod. Hogy azután maradsz e tovább már a te dolgod. De ilyenekkel egy nyugdíjat intéző könyvelőt keress fel.
2020. jan. 27. 20:47
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi!! Mondjuk, a 64 és felet nem tudom, miért hoztad ide - én a betöltött 65 -öt írtam. (2022 január vége).Előbb nem mehetek el, mert rám már a 65 vonatkozik, mivel 57-ben születtem. A kérdésem lényege, hogy az én döntésem-e, hogy élek a 4 hónap rádolgozással, vagy a munkáltató mondhatja-e azt, hogy a 65. betöltése napján nyugdíjba küld. (?)
2020. jan. 27. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Pontosat a nyugdíjbiztosító tud neked mondani, mert bele kell számoljanak mindent, a meglevő szabadságodat is. Online is kérdezhetsz tőlük, ott pontosa megadhatod nekik az összes információt magadról.

De a tankerületben tudni fogják, hiszen kalkulálni kell a helyettesítéseddel már azon a napon amikor nem dolgozol.

2020. jan. 27. 21:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az online lehetőség érdekelne, ha esetleg tudnál adni ilyen elérhetőséget (ha nem, majd keresgélnek 'valamerre')
2020. jan. 27. 22:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom a címet, neked kellene megnézned a nyugdíjbiztosító oldalán. Gondolom ott van az elérhetőségek között.

De a suliban nem mondták meg neked napra?

Kolléganőm 2 hónapja ment nyugdíjba és mi már szeptemberre, az iskolakezdés előtt tudtuk hogy kb, mikortól kell helyettesíteni, októberre már a pontos nap is meg volt mondva, hogy november végén melyik nap lesz utoljára. Én kaptam meg az egyik óráját és nekem erről már október elején szóltak - ahogy a többieknek is. Neki gondolom még korábban megmondták, mi már a végeredményt ismertük meg, amikor már megvolt hogy kinek mit kellene átvennie.

Előtte évben másik kolléganőm a félév után ment nyugdíjba, de nála már még korábban tudták hogy melyik nap lesz utoljára.

2020. jan. 27. 23:01
 6/8 anonim ***** válasza:
Bocsi, visszavonom az előzőt, én olvastam félre a dátumot, a 2022-be belejojózott a szemem és 2020-nak láttam. Így már értem és bocs a válasz ezen részéért meg a kérdésért.
2020. jan. 27. 23:02
 7/8 A kérdező kommentje:

#5 - nek: (köszi!) - Nekem a hátralevő idő a 65 (2022 január) betöltéséhez kb. 2 év, vagyis - ha jól értelmezem a leveledben írottakat - jóval hosszabb idő, mint amikről Te írtál (azaz, hogy mennyivel előtte tudta meg az érintett, hogy mekyik lesz 'az a nap'.

#6 - nak: Igazán szóra sem érdemes, köszi a válaszaidat!!

2020. jan. 28. 10:03
 8/8 A kérdező kommentje:
#3 - nak: (köszi!) - Természetesen nem napra pontosan érdekelne a válasz, csak úgy hozzávetőlegesen. Gondolom, egy 40 évet ledolgozott pedagógus esetén vagyis akkor már 42 lesz...pontosabban 42 és fél lesz) olyant azért tudnak mondani minden különösebb számolgatás nélkül is (pláne, hogy januári születésű /vagyok/...vagyis a megkezdett évre jutó plusz napok nem módosítják számottevően az adatot.
2020. jan. 28. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!