Klíma külső egység felszerelés egy társasházban - kell engedély a szomszédtól?
Halihó!
Földszinti panellakásba szeretnék egy klímát. A külső egység csak az ablak fölé mehet szerintem (mivel földszint).
Fogalmam sincs, hogy mennyire hangos egy ilyen cucc, de tartok tőle, hogy esetleg a szomszéd birtokháborításra hivatkozva leszerelteti.
Kell-e engedélyt kérnem a szomszédtól? Van valakinek ilyesmiben tapasztalata?
Több találat van még kültéri egység nélküli klímára, ez is egy megoldás, csak drága :-).
De remélem, a szomszédok beleegyeznek.
Csak hogy meglegyen a sztori vége is: a közvetlen szomszédaim simán belementek (írásban), a klímát pénteken minden gond nélkül felszerelték.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
Ugyanebben a cipőben vagyok és ma jártam utána a dolgoknak a közösképviseleten keresztül.
A közvetlen szomszédok 2/3-ának hozzájárulása szükséges DE (!!!) ha az erkélyedre vagy kilépődre szerelteted fel akkor semmilyen hozzájárulás és engedélyezés nem szükséges senkitől! Csak a víz elvezetését szakszerűen kell megoldani. Nem csöpöghet pl le vagy a ház falazatára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!