Klíma külső egység felszerelés egy társasházban - kell engedély a szomszédtól?
Halihó!
Földszinti panellakásba szeretnék egy klímát. A külső egység csak az ablak fölé mehet szerintem (mivel földszint).
Fogalmam sincs, hogy mennyire hangos egy ilyen cucc, de tartok tőle, hogy esetleg a szomszéd birtokháborításra hivatkozva leszerelteti.
Kell-e engedélyt kérnem a szomszédtól? Van valakinek ilyesmiben tapasztalata?
1. attól, hogy a szomszéd megengedi, még panaszkodhat később, hogy hangos, úgyhogy ezzel nem vagy ki a vízből.
2. ha homlokzat, akkor építési engedély is kell a dologhoz
3. a legtöbb panel falát tilos megfúrni, nem csak megbüntetnek érte, hanem még fizetheted is helyreállítási költséget.
Építési engedély biztos, hogy nem kell. Olvasd el a kormányrendeletet. [link]
A többit a közös képviselő - gondolom - meg tudja mondani. Amúgy ha a szomszéd beperel, a falat tilos megfúrni, és egyébként is építési engedély köteles, akkor érdekelne, hogy csak abban a házban, ahol én lakom, hogy lett mégis vagy 20 klíma csak az elmúlt két évben.
"Nagyon szépen köszönöm a hasznos választ! :)"
Nem annyira hasznos az.
"hogy csak abban a házban, ahol én lakom, hogy lett mégis vagy 20 klíma csak az elmúlt két évben."
LOL.
Lopni is tilos, mégis tele vannak a börtönök.
Én is úgy tudom, hogy a lakóközösségnek hozzá kell járulni, illetve van ahol nem is engedélyezett eleve semmit pl. utcafrontra szerelni, mert elcsúfítja az utcaképet.
De a konkrét helyzetről a közös képviselőtől/lakásszövetkezettől kaphatsz tájékoztatást, mindenesetre járj utána, mielőtt felszerelteted, nehogy gond legyen később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!