Édesapámnak jár kártérítés a fogvatartottsága miatt?
Sajnos már jó régió történet, még 2005-ben került börtönbe és 2006-ban szabadult. Testi sértés miatt került be, mert a munkáltatóját fejbe dobta egy féltéglával amitől az maradandó halláskárosodást szenvedett. Egyébként a apsas meg is érdemelte valamennyire, mert szörnyen bánt az embereivel, mindenki utálta kb.
Most a média sokat foglalkozik azzal a bizonyos fogvatartottak kártérítési igényével amit Orbán nem akar kifizetni. Édesapám jogosult-e erre a kártérítésre, illetve mennyi lehet az elévülési ideje?
Biztos tájékozatlan vagyok, de ezek szerint: elkövetek valamit, amiért börtön jár, leülöm, amit kiszabnak, majd szabadulásom után ezért kártérítés jár nekem?🤔😯 Milyen jogcímen?
Tök logikátlan, nonszensz, nem is értem.
Bocs az offért.
1. Elévült, nem jár semmi.
2. Ha nem évült volna el, akkor a börtönviszonyokat kellene vizsgálni. Ha a bíróság úgy ítélné, akkor nem járna semmi sem. Milliókat ritkán ítélnek meg.
3. Nem kapná kézhez a pénzt, hanem a volt főnök, kártérítésként. Az igény akár meg is haladhatja az így nyert pénzt, mivel lehet, hogy azt a munkakört már nem tudja ellátni.
Az jogosult kártérítésre, akit jogosulatlanul ítéltek el. Vagyis ártatlanul. Vagy pedig indokolatlanul hosszú ideig előzetesben volt, mielőtt kimondták az ártatlanságát. (Értsd: évekig, elhúzódó eljárás miatt)
A ti esetetekben egyik sem áll fenn, szóval mire is kellene kártérítés!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!