Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirendelt védő semmit nem...

Kirendelt védő semmit nem csinál, mi tévőnek kellene lennem?

Figyelt kérdés

Egy súlyosabb bűnügyben van kirendelt védőm és felhívtam telefonon, hogy bemennék hozzá jogi tanácsadásért, mert a rendőr is azt mondta, hogy bármi kérdése van, van kirendelt védő és fordulak hozzá, ha segítség kell.

Most fordulnék, de mindig lekoppint, azt mondta, hogy okos ember vagyok, neten egyedűl is ki tudom keresni amit akarok és egyedűl is meg tudom az észrevételeimet, kérelmeimet írni. Gondolom meg van sértődve, mert már mondtam neki, hogy valószínű meg is fogom hatalmazni és nem kirdndrltként hanem meghatalmazottként járna el és azóta sem hatalmaztam meg, mert elgondolkodtam, hogy nagyon sokba kerűlne, nincs annyi pénzem. Ezért lehet azt várta volna, hogy meghatalmazom hát de nem tettem eddig, szóval kirendelt védőként folytatja tovább. Biztos sértődött vagy gondolom, nem tudom. Mivel kirendelt és nem fogok vele találkozni majd csak a tárgyaláson és, hogy ott tegyen is valamit, azt tervezem, hogy amint írtam nincs pénzem, hogy meghatslmazzam, de, hogy ott a tárgyaláson valamit csináljon, a tárgyslás előtt mondhatok neki olyat, hogy igyon egy kávét és odateszek neki 50 ezer forintot vagy 100 ezret. Gondolom, hogy azért csak örülne egy kis borravalónak. Nem tudom milyen ötlet ez. Ez nem megvesztegetés, mert a védő az én pártomat fogja.

Szerintetek jó ötlet ez vagy mit kellene tenni, hogy tegyen valamit ,mentsen meg a börtöntől?

2020. jan. 11. 20:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#9 vagyok:

1.) Mikor írtam én, hogy ez kamu kérdés? Gyakorold kicsit a szövegértést!

2.) Te szépen, ismét leírtad hogy mit is mondott neked az ügyvéd, tehát hogy mit kell MAJD tenned. Én pedig leírtam hogy ez kamu hitegetés, és hogy miért teszi.

Ezek után honnan veszed, hogy "Úgyhogy a 81 % - os válaszoló teljesen jól leírta, ő ért hozzá, te nem."?

Senkinek nem kívánok rosszat, de ebben az esetben tudom a pontos végkifejletet! Majd ha befürödtél, jussak eszedbe!

2020. jan. 15. 20:02
 12/16 anonim ***** válasza:

Ismét #9:

Nem mondom hogy "nem dicsekvésből mondom" mert nem lenne igaz, de én kb: 20-25 tárgyalásra készültem már fel mint védő! Az most teljesen mellékes, hogy ezt mint saját magam védője tettem. Sőt! Igen erős motívációm volt, a saját bőrömre ment ki a játék!

2020. jan. 15. 20:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Újfent #9:

Majd akkor folytassuk, ha már kicseréltetted a kirendelt védődet! Ez elvileg "semmi perc" alatt megteszed, igaz?

Ha mégsem sikerülne vagyis nekem volt igazam, akkor nyugodtan megkereshetsz ismét. Nem haragszom.

2020. jan. 15. 20:08
 14/16 A kérdező kommentje:
Rendben. Leírom majd ide. Én írok a bíróságra, hogy másik kellene, indolkom , ez az ìrás megvan 10 perc alatt, és, hogy mit döntenek, meikorra kapok választ, meg új védőt kapok-e azt nem tudom mennyi idő, de majd visszakeresem-ezt a kérdést és leírom mi lett.
2020. jan. 15. 20:57
 15/16 anonim ***** válasza:

#13 vagyok:

" Én írok a bíróságra, hogy másik kellene, indolkom ,"

Az indoklásodnak pedig olyan állítást kell megfogalmaznia amely bizonyítja, hogy az ügyvéd a reá kötelező érvényű jogszabályi előírásoknak nem tett eleget.

Szerinted? Mi az esélyed erre? Mármint egy ÜGYVÉDDEL szemben?

Én jót akarok, hogy ne fuss felesleges köröket, de ettől függetlenül sok sikert kívánok!

2020. jan. 16. 20:14
 16/16 anonim ***** válasza:

#15 vagyok:

Egy ügyvéden próbálsz kifogni, a saját szakterületén.

2020. jan. 16. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!