Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirendelt védő semmit nem...

Kirendelt védő semmit nem csinál, mi tévőnek kellene lennem?

Figyelt kérdés

Egy súlyosabb bűnügyben van kirendelt védőm és felhívtam telefonon, hogy bemennék hozzá jogi tanácsadásért, mert a rendőr is azt mondta, hogy bármi kérdése van, van kirendelt védő és fordulak hozzá, ha segítség kell.

Most fordulnék, de mindig lekoppint, azt mondta, hogy okos ember vagyok, neten egyedűl is ki tudom keresni amit akarok és egyedűl is meg tudom az észrevételeimet, kérelmeimet írni. Gondolom meg van sértődve, mert már mondtam neki, hogy valószínű meg is fogom hatalmazni és nem kirdndrltként hanem meghatalmazottként járna el és azóta sem hatalmaztam meg, mert elgondolkodtam, hogy nagyon sokba kerűlne, nincs annyi pénzem. Ezért lehet azt várta volna, hogy meghatalmazom hát de nem tettem eddig, szóval kirendelt védőként folytatja tovább. Biztos sértődött vagy gondolom, nem tudom. Mivel kirendelt és nem fogok vele találkozni majd csak a tárgyaláson és, hogy ott tegyen is valamit, azt tervezem, hogy amint írtam nincs pénzem, hogy meghatslmazzam, de, hogy ott a tárgyaláson valamit csináljon, a tárgyslás előtt mondhatok neki olyat, hogy igyon egy kávét és odateszek neki 50 ezer forintot vagy 100 ezret. Gondolom, hogy azért csak örülne egy kis borravalónak. Nem tudom milyen ötlet ez. Ez nem megvesztegetés, mert a védő az én pártomat fogja.

Szerintetek jó ötlet ez vagy mit kellene tenni, hogy tegyen valamit ,mentsen meg a börtöntől?

2020. jan. 11. 20:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Xarban vagy.

A kirendelt védő semmit sem ér.

Az egyetlen lehetőség amit erre ismerek, hogy keresel valakit aki bár nem ügyvéd, de büntetőjogban jártas.

Ha megvan, akkor jelzed a nyomozó-hatóságnak, vagy a bíróságnak, hogy lemondasz a kirendelt védőről, és a továbbiakban saját magad kívánod védeni.

Ezután a háttér-segítséged fog irányítani téged.

Ez sem ingyen lesz, ezt zug-ügyvédnek hívják, és szinte minden esetben többszörösen büntetett előéletű emberről van szó!

Egy apróság! Ez amit tanácsoltam, szintén bűncselekmény! Úgynevezett "zug-írászat".

286. § (1) * Aki jogosulatlanul és üzletszerűen ügyvédi, szabadalmi ügyvivői vagy közjegyzői tevékenységet végez, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mint látod, jogosulatlanul ÉS üzletszerűen!

Tehát ha bukta volna, akkor csak azt kell letagadni hogy fizettél neki a segítségért.

2020. jan. 11. 22:35
 2/16 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben, ha nem látja el megfelelően a védelmedet, akkor kérheted másik védő kirendelését az eljáró hatóságtól. De természetesen hatalmazhatsz is meg egy védőt, ha van rávalód. Egyébként nem mindegyik kirendelt védő rossz, van, hogy egy kirendelt védővel az ember jobban jár, mint egy meghatalmazott védővel...
2020. jan. 12. 18:11
 3/16 anonim ***** válasza:
52%

#1, #2-nek:

Tévedsz. Csak akkor kérhet másikat, ha alapos indokot tud szolgáltatni.

Az kevés, hogy ha úgy kezdi az indoklást hogy "szerintem". Tények kellenének, nem nyafogás.

Nem fog másikat kapni, plusz a meglévőnek is a "szívébe lopná magát".

2020. jan. 12. 19:27
 4/16 anonim ***** válasza:

#3 vagyok:

Egyébként pedig arra is készülj fel, hogy az ilyen tetű ügyvédek csak az ítélet-hirdetésre fognak elmenni. Ők tudják hogy az mikor lesz, addig meg küldözgetik maguk helyett a gyakornokot! XD

2020. jan. 12. 19:31
 5/16 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem foglalkozik az ügyével, hiába keresi nem kap a kérdéseire választ, nem hajlandó közreműködni az egész ügyben, az igen is alapos indok arra, hogy másik védőt kérjen. Van némi rálátásom a dolgokra, úgyhogy ez pont elég.
2020. jan. 14. 19:17
 6/16 anonim ***** válasza:

Ismét #4, ismét #5-nek:

Hogy a felvetésedre is választ adjak:

Minden kihallgatási jegyzőkönyvben amit aláíratnak vele, benne van hogy kérheti a kihallgatás idejére a kirendelt védő jelenlétét! Persze ezt csak a kihallgatás VÉGÉN íratják alá vele, tehát addig nem is tud róla. A legtöbb ember a sok blablát el sem olvassa, így még erről sincs fogalma.

Nem foglalkozik vele a kirendelt védő?

Kérte egyáltalán, hogy megjelenjen?

Sakk-matt.

2020. jan. 14. 20:45
 7/16 A kérdező kommentje:
Voltam tegnap ügyvédi konzultáción és elég az, hogy úgy látom, hogy nem látja el a munkáját az ügyvéd és ennyivel kérhetek másikat. Azt mondta a jogász, hogy 2018-ban törvényváltozás volt.
2020. jan. 14. 20:50
 8/16 anonim ***** válasza:

Újfent #4:

Egyébként a kirendelt védőnek meg vannak a kötelezettségei, de a jogi tanácsadás nem tartozik bele! XD

2020. jan. 14. 20:53
 9/16 anonim ***** válasza:

#9, kérdezőnek:

Bár tudtam hogy ez csak a szokásos kamu hitegetés, de vettem a fáradtságot és gyorsan "átpörgettem" a Be. ide vonatkozó paragrafusait.

Ebben a kérdésben semmi változás, úgyhogy palira lettél véve.

Addig is nyugton vagy amíg hiteget, utána meg ki nem xarja le?

Az ügyvédek és jogászok folyamatosan belehazudnak a szemedbe, majd megmagyarázzák hogy miért is vagy TE a h'lye!

2020. jan. 14. 21:02
 10/16 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Ha a -te állításod szerint kamu kérdés- akkor ne vedd a fáradtságot és nem kell válaszolni a kérdésemre. Magadból indulsz ki. És leszelszíves a másik válaszolót nem lenézni, holott jobban tudja a választ mint te.

Képzeld, voltam ügyvédnél és azt mondta, hogy elegendő az, hogy én úgy látom, hogy nem látja el a dolgát rendesen a jelenlegi kirendelt védő és kérhetek másikat, ez teljesen elég indok. Nekem annyi a dolgom, hogy kérjek és a bíróság, ha úgy látja, rendel ki másikat. Úgyhogy a 81 % - os válaszoló teljesen jól leírta, ő ért hozzá, te nem. De azért okoskodhatsz. Remélem megnyugtattalak.

2020. jan. 15. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!