Ez mi lehetett, ki lehetett az érintett? Jogi kérdés.
Több éve foglalkoztat a dolog.
Volt egy budapesti ismerősöm, aki pártfogó felügyelet alá került. Nem komoly dolog miatt, sőt ő volt az áldozat (szomszédok), éppen ezért nem kapott nagyobb "büntetést", mint 1 év pártfogóit, fiatalon.
Viszont pozitív kapcsolata alakult ki a pártfogó felügyelővel, így egyszer felhívta őt. Azt nem tudom, hogy a magán, vagy a munkahelyi telefonján, de akart neki adni valamit, mert megkedvelte, viszont pár hét múlva jelezte neki a pártfogó, hogy felrendelték a budapesti "Központba" (jelentsen ez bármit), és ott közölték vele, hogyha mégegyszer előfordul a kapcsolattartás, akkor repül. - Lehallgatták.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy kit hallgathattak le?
Elvileg a pártfogó azt mondta, hogy Őt, mivel ez egy "bizalmi" munkakör.
Ez igaz lehet? Vagy a pártfogó kamuzott?
Az ismerősöm tényleg nem komoly dolog miatt került oda.
Lehallgatást csak rendkívüli esetben bírói engedélyel lehet végezni.
Két eset lehetséges:
- Ismerősöddel, vagy pártfogójával szemben felerült valami súlyos eset gyanúja (utóbbi esetben nem valószínű, hogy a "Központ" a pártfogót figyelmeztette volna).
- A pártfogó el akarja kerülni a befolyásolás gyanúját, ezért találta ki a történetet.
Ennek a bírói engedélynek nézz utána..
De ezt nem értem. Azt akarod mondani, hogy az ismerősöm hallgathatták le?
Bizonyos esetekben nem kell bírósági engedély... pl nemzetbiztonsági esetben (dolgoztam olyan helyen, ahol előre közölték, hogy úgy beszéljek a hivatali telefonon, hogy sokszor más is hallja - a nemzetbiztonságis fickó járt is nálunk párszor, jó kávét főztünk, unatkozott, meg tetszett neki az egyik kolléganő)
A haverodat meg csak le akarta rázni a pártfogó, mert ráakaszkodott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!