Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Átvert egy jófogás hírdető,...

Átvert egy jófogás hírdető, mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Jófogáson árul egy ember ssd-ket, több féle márkát, méretet.

Felhívtam, telefonban azt mondta hogy van olyan ami nekem kell, új 0 perces, nézzem meg hdd sentinelben. Eleve úgy hirdette hogy garanciával.

Találkoztunk, garancia papírt nem hozott, azt mondta hogy Ő a garancia mert nagykerből hozza ezeket. De azért emailben átküldi a garanciát.

Ez volt tegnap, azóta nem veszi fel a telefont, gari levelet nem küldött.

Nem beszélve arról hogy nem 0 perces az ssd, mert 190! napot ment és 11 terrabyte adatot írtak rá.

Oké megy az tény, én a maradékot szerintem 5 év alatt se használom fel. De ez így akkor is átverés!

Mit csináljak?

2019. dec. 24. 20:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ebay. Magyarokkal nem üzletelünk neten (se).
2019. dec. 25. 07:20
 12/17 anonim ***** válasza:
Semmit azon kívül, hogy negatív értékelést írsz róla. A "rendőrség" nem foglalkozik az ilyen ügyekkel (sem), fogyasztóvédelem pedig gyakorlatilag nem létezik Magyarországon.
2019. dec. 25. 08:30
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Jófógáson negatív értékelés? Látszik, hogy képben vagy!
2019. dec. 25. 09:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Így jartal, benne volt a pakliban..
2019. dec. 25. 11:33
 15/17 anonim ***** válasza:
#13 Ezek szerint még azt sem (csak vaterán vagyok fent), de lényegtelen. A lényeg, hogy jogorvoslati lehetőség a gyakorlatban nincs.
2019. dec. 25. 11:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Az valóban könnyen előfordulhat, hogy lopta, és nem a saját adatai, felhasználói dolgai vannak az SSD-n.

Az viszont más kérdés, hogy ha ez a rendőrség látókörébe kerülne bebizonyosodva, hogy lopott árú, akkor attól még nem vagy orgazda, ahhoz bizony neked tudnod kell, hogy az árú lopott...

Viszont az tény, hogy ha lopott árú, akkor azt lefoglalják, és vagy egy raktárban fog porosodni, vagy ha tudják, ki a tulaj, akkor visszaadják neki. Te meg kérdéses, hogy megkapod-e a pénzed.

Ha tudod bizonyítani a történteket, akkor véleményezheted , különben még ő vádolhat becsületsértéssel.

2019. dec. 25. 12:55
 17/17 A kérdező kommentje:

Dehogy lopott, ha jól láttam az eladó volt bejelentkezve pár helyre, de a rendszer név meg az volt hogy "Dorka".

Nekem csak az a gyanús hogy vissza se hívott meg nem küldött semmi papírt. Ha meg több ilyet is árul miért a sajátját hozza?

[link]

Itt van ilyeneket árul.

2019. dec. 25. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!