Átvert egy jófogás hírdető, mit lehet csinálni?
Jófogáson árul egy ember ssd-ket, több féle márkát, méretet.
Felhívtam, telefonban azt mondta hogy van olyan ami nekem kell, új 0 perces, nézzem meg hdd sentinelben. Eleve úgy hirdette hogy garanciával.
Találkoztunk, garancia papírt nem hozott, azt mondta hogy Ő a garancia mert nagykerből hozza ezeket. De azért emailben átküldi a garanciát.
Ez volt tegnap, azóta nem veszi fel a telefont, gari levelet nem küldött.
Nem beszélve arról hogy nem 0 perces az ssd, mert 190! napot ment és 11 terrabyte adatot írtak rá.
Oké megy az tény, én a maradékot szerintem 5 év alatt se használom fel. De ez így akkor is átverés!
Mit csináljak?
Azt nem is írtam hogy az ssd-n volt egy windows 10, amin a chromeba be volt jelentkezve valaki, több féle helyre.
Otp netbank, ncore, facebook gmail stb.
Ez most mi? Simán ellophattam volna mindem fiókját de nem foglalkoztam vele...
Megvannak az adatai?
Általában a rendőrség nem szokott foglalkozni ilyen ügyekkel, de esetleg egy emailt megérne az adatvédelmi hivatalnak/fogyasztó védelemnek, mert adatokkal való visszaélés/lopás stb. is kisülhet ebből.
Sokan ódzokdnak levelet írni "minek" alapon, de egész meglepő dolgok tudnak történni néha, mégha lassan is őrölnek az állam kerekei.
2/4
Szerinted miért kértem hogy küldje át emailben a gari papírt?
Másik hirdetőtöl pl egy 60 ezres alkatrészt vettem, postán küldte a cuccot emailben meg a garit. Ő pl nem akart átverni mert minden úgy ment ahogy megbeszéltük.
5/7
Igen ez nekem is feltűnt. Mert a másik ssd-re meg 3 napot ír. De azt több mint 1 éve használom átlag napi 5 órát.
Szóval még kevesebbet is ír!
De akkor mit ajánlanál, mivel nézzem meg?
Lehet frissíteni kell a progit, utána helyesen fogja kiolvasni. Esetleg használd a gyártó sajátját.
Viszont ha volt win rajta, akkor az a 11 TB adat jó lehet, valóban használhatták annyit.
Ellenben sokat nem tudsz tenni, mert nem hivatalos helyről vetted vagy hasonló. Esetleg NAV-nál felnyomhatod, de nem biztos, hogy foglalkoznak vele.
"Megvannak az adatai?"
Nem kértem tőle személyit, jófogáson folyamatosan hirdeti. Lehet hogy a weblapnak fogok írni, de sajnos tudom hogy esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!