Mikortól számít elévülésnek?
Figyelt kérdés
Ismerősömnek van némi tartozása banki kölcsön, közüzemi számlák, stb, de már 4 éve külföldön él. Ezek a követelések így nem valószínű, hogy behajthatóak mivel a magyar hatóságok azt se tudják hol él jelenleg. Így ezek a tartozások valószínűleg el fognak évülni amennyiben nem tudják rajta behajtani, illetve mennyi idő alatt évül el az ilyesmi?2019. dec. 16. 18:56
1/2 anonim válasza:
Ha ment hozzá (az utolsó bejelentett lakcímére) tértivevényes levél, akkor nem évült el, akkor sem ha nem vette át őket, újraindult az elévülési idő ami amúgy 5 év minden értesítésnél.
2/2 A kérdező kommentje:
#1 Mintha olyat olvastam volna, hogy az új ptk szerint már változások vannak ezzel kapcsolatban. Az utolsó bejelentett lakcímén már rég mások laknak, mert albérlet volt és miután nem fizetett ki 4 havi albit lelépett külföldre.
Amúgy ebben nem vagyok teljesen biztos, hogy ha vadidegenek címére megy a felszólítás az meghosszabbítja-e. Gondolj csak bele, miért kellene tudnia arról xy országból valakinek, hogy az ő sok évvel ezelőtti bejelentett lakhelyére milyen leveleket küldenek? Ezzel az illető nem lesz értesítve. Amúgy szerintem ha lakcím változás történik, onnantól a régi cím már nem játszik.
2019. dec. 17. 07:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!