Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lenne-e visszatartó ereje a...

Lenne-e visszatartó ereje a személyiségi jogok korlátozásának?

Figyelt kérdés

A minap hallottam a Kékfényben, hogy két cigányasszony tömte a majmot valami bevásárlóközpontban persze ingyen, aztán amikor a biztonsági őrök kérdőre vonták őket, megjelentek a rokonok vascsövekkel és dulakodni kezdtek, a rendőröknek kellett közbelépniük.

A biztonsági kamera felvételeit is leadták, de kitakarták az arcukat.

A kérdésem: nem lehet, hogy lenne valami visszatartó ereje, ha az ilyen pofátlan bűnelkövetőknek korlátoznák a személyiségi jogait és közreadnák a arcképeiket. A lakókörnyezetük közelében kiplakátolnák, bemondanák a nevüket a hangosbemondóban, stb, tehát, hogy ezután ne tudjanak úgy bemenni akármilyen hivatalba, boltba stb., hogy ne legyen vele mindenik tisztában, mit követett el. Persze nem azonnal, csak hamár a nyomozás lezárult.

2010. júl. 20. 10:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

az általad említett eset olyan helyen történt ahol "cigányuralom" van, azaz ott ha kiplakátolnák, akkor az csak az átlagembereket félemlítené meg, plusz a cigányok még büszkék is lennének rá.

de amúgy általános esetben egy szégyenfal igen visszatartó erő, egy normális helyen. csak épp nem a cigányokkal szemben.

ha meglátsz egy cigányt, akkor az akár bűnöző akár nem, úgyis annak nézed majd(sajnos jogosan), így nem kell hozzá plakát, hogy alapból elutasítóan állj hozzá (már ha van eszed és nem agyatlan jogvédő vagy)

2010. júl. 20. 10:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem lenne értelme.
2010. júl. 20. 10:13
 3/11 A kérdező kommentje:

De, vannak agytalan jogvédők, agymosott kisemberek, akik szintén védik a cigányokat, mert "Lendvai Ildikó azt mondta...". Nekik jót tenne szerintem.

A másik dolog, hogy akármekkora cigányuralom van, az egészségügyi intézményekben, a boltokban, az önkormányzatoknál, okmányirodékban stb. nincs cigányuralom.

2010. júl. 20. 10:14
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
De akkor ezt tegyék meg szerintem mindenkivel. Magyar, cigány, kínai, német, mindenkinek mutassák be az arcát és a nevét.
2010. júl. 20. 11:47
 5/11 anonim ***** válasza:
de ott is cigányuralom van. nem láttál te még olyat, hogy egy orvost megfenyegettek? nekem van emlékem kisgyerekkoromból. a házidokimat fenyegette meg egy cigány anya meg apa késsel, hogy azonnal nézze meg a gyerekét soron kívül. szegény doki majd összecsinálta magát.
2010. júl. 20. 12:07
 6/11 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem. Na az ilyeneknek emelném a büntetését azzal, hogy egy évig nem kaphat orvosi ellátást, csak életveszély esetén.

Én nem írtam, hogy csak a cigányoknak, persze, mindenkinek, aki pofátlanul, tudatosan törvényt szeg, erőszakkal fenyeget stb.

2010. júl. 20. 13:32
 7/11 anonim ***** válasza:
3%
Jogállamban élünk, ahol a jogszabályokat illik maradéktalanul betartani. Tehát: Amíg a bíróság ki nem mondja a bűnösségüket, addig lehet akár Charlie Manson, vagy maga a reinkarnálódott Adolf Hitler is, de a személyiségi jogok megilletik.
2010. júl. 20. 14:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Én támogatnám
2010. júl. 20. 14:44
 9/11 anonim ***** válasza:

szem. jogok megilletik akár mit is követett el, eg yjogállamban, ez így helyes

na ennek ellenére nunk ez nem mindig van így, mert ha a sajtó pl tudja h úgyis olyan a cselekmény, hogy 20 évre lecsukják, és esélye nem lesz feljelentgetéseket tenni szm. jogok megsértése miatt, akkor nem xarakodnak, és lazán leadják a képét meg videoban az arcát, de ha tudják h olyan ember aki visszavág, akkor kitakarják

de tudni kell, hogy nálunk egy sajtópert megnyerni szinte lehetetlen

ez itt magyarország, ennyi

2010. júl. 22. 12:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Sztem a cigányokat a KÖTELESSÉGEIKRE illenék néha figyelmeztetni gumibottal, nem csak mindig a jogaikról papolni :S
2010. júl. 23. 08:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!