Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mennyivel enyhébb a bűntetési...

Mennyivel enyhébb a bűntetési tétele az önvédelemből okozott testi sértésnek?

Figyelt kérdés
A támadó könnyű testi sértést suzenved,a védekező semmi sérülést nem szerez...
2010. júl. 19. 18:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
67%
Nem "enyhébb a büntetési tétel", hanem a jogos védelem esetében nem büntethető az "elkövető".
2010. júl. 19. 18:45
 2/17 anonim ***** válasza:
67%
Az önvédelem ha arányos nem büntetendő.
2010. júl. 19. 18:47
 3/17 anonim ***** válasza:
75%

Itt a BTK vonatkozó szabálya:

29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.

(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.

(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.

2010. júl. 19. 18:51
 4/17 anonim ***** válasza:
42%
Annyival, hogy nulla a tétele. Alapból nem vagy felelősségre vonható ilyen esetben.
2010. júl. 19. 19:00
 5/17 A kérdező kommentje:
Tehát ha énfelém elindul valaki fenyegetően(!),én azt megverhetem úgy következmények nélkül ahogy akarom?Ez hihetetlen.Magyarország!!!!!!!
2010. júl. 19. 19:56
 6/17 anonim ***** válasza:

Nem.

Leírnám bővebben, de látszik, hogy nem erősséged a szövegértés, csak összezavarna.

2010. júl. 19. 20:14
 7/17 A kérdező kommentje:
lehet hogy a szövegértéshez kellő energiát elnyomja a fájdalmam,gyermekem agyonverték,egy hete kórházban fekszik összetörve,agyonverve!!!!!!!!!!!!
2010. júl. 19. 20:42
 8/17 anonim ***** válasza:
Sztem ha 8 napon túl gyógyuló mindenképp vizsgálatot rendelnek el és akkor bírói megítélésen múlik. Tehát ha pl ha kisebbségit, v nőt versz meg tutira bevarrnak.
2010. júl. 19. 20:58
 9/17 anonim ***** válasza:
63%

Most akkor mi történt?

1. A gyereked megtámadott valakit és önvédelemből összeverték? Vagy:

2. A gyereked megtámadták és összeverték, mert félt, hogy bajba kerül az önvédekezés miatt?

2010. júl. 19. 21:04
 10/17 anonim ***** válasza:
3%

"Tehát ha énfelém elindul valaki fenyegetően(!),én azt megverhetem úgy következmények nélkül ahogy akarom?Ez hihetetlen.Magyarország!!!!!!"

Igen, és ez így van rendjén, aki fenyegetőzik, ez ne csodálkozzon, ha megverik. Úgy igazságos ha a támadó kapja az első ütést, nem a védekező. Még keveslem is a magyar emberek önvédelmi jogait.

2010. júl. 19. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!