10 évvel ezelőtt kapcsolatom volt egy házas nővel. Született egy gyerekünk. A gyereket szeretném látni,8.5 éves, de a család nem hajlandó beleegyezni. Mit tudnék tenni? Hol vannak a jogaim?
"Élete része akarsz lenni vica versa"
A vica versa miben mutatkozik meg?!
Eddig hol voltál, évi két levél. Semmi. Az első pillanatban kellett volna lépned jogi úton, de nem tetted. Lehet, hogy nem is igaz, csak beképzeled a dolgot. És honnan tudod, hogy nem feküdt le a nő mással is, akitől a gyerek lehet? Miből gondolod, hogy VALÓBAN te vagy az apja?
Mert ez így csak a te képzeleted. Apának meg komolytalan vagy. Megértem, hogy magányos vagy, de ehhez mi köze a gyereknek? Megértem, hogy AKARSZ, de korrekt szerinted, amit csinálsz? Ja, fizetni a gyerektartást, stb azt már nem, de...
Elképesztően idegesítő és ostoba vagy.
Elmondták itt páran mi a TÖRVÉNY de csak nem megy az agyadba. Elmondom mégegyszer, hátha felfogod:
Házasságban született gyermek esetén a törvényes jogszabályok szerint az apa a férj lesz. Érted azt, hogy NEM SZÁMÍT, hogy ki a biológiai apa? Ezt vállalja az aki házasságot köt, és ezt vállalja az is aki férjezett nővel kezd viszonyt. Meg kell érteni, hogy a házasság intézménye ezzel jár, ez a törvény. Nincs kiskapu. Ha a férj tudomására jut, hogy a gyermek nem az övé, a tudomásra jutástól egy éven belül indíthat apasági vélelem megdöntésére pert. Esetetekben már a férj sem indíthat. De használd az eszed: szerinted egy családot, gyermeket bárki idegen zaklathat azzal, hogy becitálja a bíróságra, hogy amúgy én vagyok az apád?! Segítek: nem.
Savlekoto !
Madarat tolláról, embert baratjarol. Ha ilyen körökben forogsz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!