Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van ha én a gázpisztolyt...

Mi van ha én a gázpisztolyt csak ráijesztés céljából veszem elő?

Figyelt kérdés

Tehát engem veszélybe sodort motorral egy autós, majd utolértem és megálltam megbeszélni vele a dolgot mikor ő pirosat kapott. Itt ha előveszem a gázpisztolyt amire van engedélyem, nem használom csak ráijesztek az öregemberre, az macimum milyen következményekkel tud járni?

Ugye nem viselhetem látható helyen, de használni elővehetem nem?

2019. okt. 19. 18:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
9: Az általad felvázolt helyzet (Egy másik közlekedőt akarsz figyelmeztetni, hogy szabálytalan volt.) nem jogosít fel ilyesmire. Mégis hogy gondolod ezt? Evvel az erővel, ha valaki sorbanálláskor elémtolakszik, nekem jogom van viperával rásuhintani?
2019. okt. 20. 09:48
 12/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, igen de csak ha mexikóiról van szó
2019. okt. 20. 09:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem a helyszín teszi, a tárgy.

Én a kisfiam ordító játékpisztolya miatt magyarázkodtam hosszasan a rendőrségen.

A szándék meg nem igazolható, az csak a te bemondásod

2019. okt. 20. 11:45
 14/15 anonim ***** válasza:
80%
Akkor én azt gondolom hogy éles fegyvert fogsz rám és meg akarsz ölni. Ezért jogom van az életem megvédésére akár a támadó életének kioltása árán is. Jogos védelmi helyzet.
2019. okt. 20. 22:11
 15/15 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem erről kérdezz meg egy rendőrt, mert nekünk nem hiszel.
2019. okt. 21. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!