Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van ha én a gázpisztolyt...

Mi van ha én a gázpisztolyt csak ráijesztés céljából veszem elő?

Figyelt kérdés

Tehát engem veszélybe sodort motorral egy autós, majd utolértem és megálltam megbeszélni vele a dolgot mikor ő pirosat kapott. Itt ha előveszem a gázpisztolyt amire van engedélyem, nem használom csak ráijesztek az öregemberre, az macimum milyen következményekkel tud járni?

Ugye nem viselhetem látható helyen, de használni elővehetem nem?

2019. okt. 19. 18:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Felfüggesztett börtön és bírság.
2019. okt. 19. 18:19
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Fegyveresen elküvetett garázdaság, önbíráskodás
2019. okt. 19. 20:19
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező!! Remélem minél hamarabb a rácsok mögé kerülsz, te közveszélyes elmebeteg!!!
2019. okt. 19. 21:48
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Képzelj egy analóg helyzetet: Bemész egy bankba, előveszed a fegyvered, nem használod, csak ráijesztesz a pénztárosra. Szerinted ez normális?
2019. okt. 19. 22:14
 5/15 anonim ***** válasza:
25%

Fegyvernek látszó tárgy. Tehát akár lehetne éles fegyver, ezért a büntetési tétel azonos vele.

Ahogy előttem is mondták, ha a bankban hadonászol egy műanyag pisztollyal ugyanúgy lecsuknak.

Sok sikert.

2019. okt. 19. 22:40
 6/15 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem menj ki Texasba és ott próbáld ki :))))

Öt perc alatt szarrá lőnek és igazi pisztollyal.

2019. okt. 19. 22:41
 7/15 anonim ***** válasza:
75%

Rohadtul nem azonos a büntetés a fegyvernek látszó tárgy és a fegyver esetében.

Szomszédom a gyerekekre fogta a légpuskát. Még csak ejnye-bejnye sem járt neki. Veszprémi rendőrségnél ez nem is számít gondnak, ha valaki ilyet tesz.

2019. okt. 20. 07:57
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez kb. olyan szintű, minthogy a kocsmában bepöccenek a csaposra, mert meleg vagy vizezett sört ad, és ezért előveszem a gázpisztolyt. De csak ijesztgetés céljából.
2019. okt. 20. 08:59
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem teljesen valós példákat vetettetek fel. Bank az teljesen más, arra van szabály hogy ilyen közhelyeken nem szabad, mint pl iskola, bank, meg egyéb zárt intézmények. De itt utcáról van szó.
2019. okt. 20. 09:41
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Arra is van jogszabály, hogy tilos az utcán fegyvert vagy fegyvernek látszó tárgyat láthatóan viselni, tilos embereket fegyverrel fenyegetni és tilos az önbíráskodás
2019. okt. 20. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!