Mit tegyek? Egy Biciklis leszórta spray-el a kutyámat, Azt a kutyát aki senkit nem bánt. Tegyek feljelentést? 27f
Mindenki azon az úton sétáltatja a kutyáit, ez egy ilyen bicikli út és Sétáló hely. Senkivel semmi gond nincs, a kutyusom nagyon szelíd és csupán szeret játszani. Soha nem harapott meg még senkit, és csak játékból megy a bicikli után, látszik rajta hogy nem támad. Eddig ezt mindenki látta. Viszont ma jött egy magas férfi gyerekkel, biciklijét megállította és elkezdett nekem kiabálni hogy azonnal fogjam meg a kutyámat, Hívjam be mert A gyerek, aki a bicikli hátsó ülésen ült, fél a kutyától és amúgyis tudjam meg, hogy ez nem kutya sétáltató. Én nem fogtam meg a kutyámat, közöltem vele , hogy mindenki itt sétáltatja kutyáját már azelőtt is igy sétáltattuk , hogy ez bicikli és SÉTÁLÓ út lett volna. Erre a kutyám aki jószándékú, ismerkedés céljából oda szaladt, a fószer pedig előszedett egy ilyen paprikasprayt, és leszórta a kutyámat. Szegény állat teljesen kikészült , megijedt , fetrengett, a Biciklis tovább állt egy szó nélkül, és a körülöttem lévők nem is segítettek. Sajnos nem tudtam fölvenni az eseményt, de azt tudom hogy Pontosan hol történt, És elvileg van térfigyelő kamera is. Mit tegyek szerintetek? Tegyek feljelentést? Nem szeretném hogy más emberek is így járjanak. Semmi értelme nem volt lefújni a kutyát. Közepes magas németjuhász és roti keverék.
És mielőtt a szememre vetniétek, hogy nem vagyok férfi, én egy 75 kilós ember vagyok Ő pedig legalább 100 kg volt és tiszta izom...
"Senki nem köti pórázra mindenki így sétáltatja."
Hol van ez a hely?
Szívesen megnézném és utána jelenteném a jegyzőnek.
Mások szabálytalansága nem jogosít fel téged a szabályok be nem tartására.
Egyszer egy kisvárosba mentem egy országos rendezvényre.
Az utca mindkét oldalán parkoltak.
De az egyik oldalon tilos volt parkolni .
2 km hosszan álltak a kocsik és a rendőrök végigbüntették az összes baloldalt parkoló kocsit.
Mások szabálytalansága nem jogosít fel téged a szabályok be nem tartására.
Ha valaki hibázott, az te vagy.
Állatkínzásnak számít, ha potenciális veszélynek teszed ki a kutyádat.
Ha elütötték volna egyértelműen téged vettek volna elő.
Gondolom nem zárt, kijelölt kutyasétáltatóban van a kerékpárút.
Nem csak a kutyád, hanem az ott közlekedők épségét (és nyugalmát) is veszélyeztetted. Közlekedési veszélyforrást vittél közterületre/közútra.
Ha pl én elestem volna a biciklivel a kutyád miatt és eltört volna a kezem vagy bármi, akkor nem csak a kiesett munkabért, magánorvosi kezelést, hanem még fájdalomdíjat is kipereltem volna belőled.
/Ha kocsi elé szalad a kutyád és balesetet okoz, akkor ott már csak az anyagi kár több milliós tétet./
A felszólításra nem hívtad be?
Gondolom még vissza is pofáztál.
Én még téged is lefújtalak volna.
Örülj, hogy a többi kutyasétáltató nem lincselt meg, te kutyás társadalom szégyene!
Az pedig különösen sokat mond a jellemedről, amit a végén írtál.
Szóval kért, hogy fogd meg a kutyát, mert a gyerek fél tőle, de te nem fogtad meg ... na itt elakadtam ... miért nem fogtad meg? Értem én, hogy TE tudod, hogy a kutyád csak barátkozni akart, de én például honnan tudjam? Aztán, ha még tudom is, mi van, ha ÉN nem akarok barátkozni a kutyáddal?
És még te akarsz tenni feljelentést? Eszem megáll, milyen emberek élnek körülöttünk.
És nem, én nem a férfiasságodat vonom kétségbe, hanem a józan eszedet, a törvények ismeretét, az empátiádat, a képességedet, hogy felelősségteljes állattartó legyél.
Szóval a körülötted levők nem segítettek.... Ez sem tűnt fel? Hogy alighanem azért nem tették, mert nem adtak neked igazat?
Előző.
Szerintem ő ilyen konfliktus kereső féle.
Kicsit gondolkodj el kérdező, legközelebb pedig állítsd fel a fontossági sorrendet. Mivan, ha konkrétan nekiment volna a kutyának, gondolom nekimentél volna, ha valaki megtámadná a kutyám én is megtenném. Akármi is lett volna a vége, lehet hogy a gyereknek ezzel olyan traumát okoztál volna, hogy azt nehéz kihevernie. Ha tényleg fontos a kutyád, akkor vegyél vissza.
Vigyél te is spray-t és ha legközelebb ilyen van fújd le a gyerekét vagy őt.
kutya>gyerek
1. Sajnálom a szerencsétlen ebet, hogy az emberi nyomorultság áldozatául esett. Tipikus példája vagy annak az embertípusnak, akinek jelenlegi szellemi, kulturális, szociális fejlettségét figyelembe véve nem való állat.
2. "soha nem harapott meg még senkit" - ezt ugyan honnan tudja az ismeretlen kerékpáros?
3. " látszik rajta hogy nem támad" - te így látod, más meg másképp - különösen, ha az illetőnek nem csak magára kell figyelnie, hanem a gyermekére is. A német juhász - rottweiler keverék kiválóan alkalmas félelemkeltésre. Egyébként az állat akkor is veszélyezteti a közlekedést, ha nem támad. Én is megjártam egy alkalommal: egy kis méretű, szemmel láthatóan nem ártó szándékú eb kezdett felém szaladni, kerékpárral azonban már nem tudtam kikerülni, felborultam miatta. Szerencsére értelmes, intelligens gazdával volt dolgom, aki elismerte felelősségét, és megtérítette a kerékpáromban keletkezett károkat (személyi sérülés nem történt).
4. Mit tegyél? Higgadj le, elemezd ki a körülményéket, vond le a tanulságokat - az önmagaddal és hiányosságaiddal való szembenézés révén jobb állattartó, egyszersmind jobb ember is leszel. Ha azonban végső soron arra jutsz, hogy a kerékpáros hibázott, azonnal add el, vagy ajándékozd el a kutyát - ilyen állattartóknak a társadalomban helye nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!