Miért van az, hogy ha magánszemély ad kamatos kölcsönt, az uzsora és bűncselekmény, de ha a bank adja akkor az teljesen rendben van?
Az, hogy a bankot védi a maffia.
Különben ez uzsora egyértelműen, amit leírsz.
Különben jelenleg a magánkölcsön szokásos kamata 12% abban a befektetői körben, amiben mozgok, nem uzsora, közjegyző hitelesíti.
A bank rengeteg adót fizet, hogy legyen miből stadiont építeni. A bank törvényekben és szerződésekben leírt feltételek mentén rabol ki. Azért, hogy tudjon adót fizetni.
Tehát az állam megvédi a bankot, azért hogy minél több adót tudjon fizetni. Amit tulajdonképpen tőled vesz el a bank és utalja tovább stadion építésre mészárosnak.
Adsz 750-et, és írtok papírt 1 milláról.
Ennyi.
Mondjuk úgy, hogy a bank törvényeket betartva működik és adózik is?
Csak mondom, szerintem kevés uzsorás adózik a bevétele után és jelenti be a verőembereit alkalmazottnak.
#3 vagyok:
Amit kifelejtettem: egy 50-es az ügyvédnek. :D
6: És aki kapta, már mehet is a Kamarához felnyomni az ügyvédet.
Különben kölcsönhöz nem elég az ügyvéd, közjegyző kell.
Közjegyzőnél kötött felelősségvállalás nélkül csak a hülye ad kölcsönt.
#6, #7-nek:
Nem csak egy hülye, hanem olyan is aki ismeri a módját a lóvé visszaszerzésének, ha a "páciens" húzódózna a fizetéstől. :D
Ezt szokták "szürke" zónának is hívni. Ha kölcsönkérsz, és tartod magad a szerződésben foglaltakhoz, akkor semmi gond nem lesz. Ellenkező esetben a kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezd a kezelőorvosod, vagy sebész ismerősöd! :D
8: Akkor meg minek az ügyvéd? :) Hogy kidobj 50 E-t az ablakon?:)
A közjegyző különben csak 25-öt kér.:)
#8, #9-nek:
Ja, hogy te azt hiszed hogy a kölcsön-adó állja az ügyvédet? Kis naív. :)
Meg aztán az ügyvéd is rugalmasabb bizonyos értelemben, ha az ő kedvéért "vágják meg" a delikvenst! :D
Persze ezek bejáratott ügyvédek, akik pontosan tudják hogy miről van szó.
Etika? Pff...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!