Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebben az évben már kizárt a...

Ebben az évben már kizárt a jogerős ítélet?

Figyelt kérdés

Rablással gyanusít a rendőrség, már 9 hónapja folyik a nyomozás, még a multkor mikor idéztek a rendőrségre két hete, azt mondta a rendőr, hogy talán már most le lesz zárva a nyomozás a napokban de lehet nem, majd az ügyész, ha nem kér mást, akkor lezárják. Ha lezárták akkor gondolom vádemelést csinál az ügyész, onnantól 90 nap alatt a bíróság előkészítő űlést tart. De ebből több napos tárgyalás is lesz, mert ott is lesznek szembesítések ugyanis nem követtem el a cselekményt de jelenleg gyanusított vagyok. A bíróságon, ha elítélnek úgyis fellebbezek felmentésért mert nem követtem el, onnantól másodfokú tárgyalás lesz. Ha legroszabb esezben elítélnek jogerősen az kb. mikor várható a leghamarabb?

Ebben az évben már kizárt? Még lehet jövöre sem majd csak azután?

Számolgatok magamban, de azt is számolgatom, hogy nagyon soká akarják ezt a rendőrségen lezárni. Lehet azért nem zárják le, mert nem tudják bizonyítani kellően.

Aki jártas a témában és ért hozzá kérem válaszoljon a fentebbi kérdésemre.

Köszi előre is.

2019. szept. 30. 18:13
 1/2 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy tárgyalás is lesz az előkészítő űlés után, mert az előkészítőn nem ismerem be bűnösségem a vádirat szerint, mert nincs mit, azt is számitani kell. Tehát még előkészítő űlés után kitűzni a tárgyalást is idő.
2019. szept. 30. 18:17
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Előkészítő ülés az nem egyenlő a tárgyalással. Előkészítő ülésen ha elismered a tettet, akkor ítélet van és kész illetve az ítélet ellen lehet fellebezni és akkor másodfok azaz törvényszék... ha nem ismered el a bűncselekményt, akkor tárgyalás tartása lesz, ekkor marad 1. fokon, azaz a Járásbíróságon. Ennek nagyon sok féle kimenetele lehet. rengeteg ,,mellékúttal", lehet olyan, hogy a Bíróság vissza küldi a rendőrségre az ügyet, lehet olyan, hogy felment, lehet hogy elítél... rendőrségen is rengeteg hülyeséget ki tudnak találni, láttam olyat, hogy a nyomozók egymás között dobálják az ügyet illetve elmeszakértői vizsgálat is van amire az ügyvéded nem is viheted meg annak költségei elég magasak amit Neked kell fizetned... olyat is láttam, hogy magánvádas eljárásnál amiben nincsen rendőrségi szakasz illetve ügyész sincsen a bíró a tárgyaláson nyomozást rendelt el és leküldte a rendőröknek.

Kérdsedre a válasz... idén biztos nem ér véget, sőt sztem jövőre sem. Ez barátom évek lesz!

2019. szept. 30. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!