Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet csinálni ha a...

Mit lehet csinálni ha a szomszéd kutyái éjjel nappal ugatnak?

Figyelt kérdés
Nem csak úgy írom tényleg éjjel nappal ma is például délelőtt 11 órától egészen 6-og megállás nélkül én is tudom hogy bírják, de már tiszta idegbetegek vagyunk az egész család.Nincs egy nyugodt pillanata az embernek éjjel akár hajnali 3kor is rákezdenek a műsorukra aztán akkor egészen amíg el nem megyünk itthonról munkába/suliba nincs megállás .(Gondolom persze azután is megy csak akkor már szerencsére nem vagyunk itt).2 komondorrólvan szó aminek alapból tényleg annyi elég, hogy a postás elmegy az utcában és már órákig ordít.Próbáltunk beszélni a szomszédokkal, hogy kössék őket hátrébb az udvarban, (mert természetesen az egyik meg van kötve egész nap sosincs elengedve) vagy valamit csináljanak velük, mert nem bírjuk, de csak annyit mondtak, hogy nem tudják max agyonlövik aztán erre szüleim nyilván nem merték azt mondani, hogy na akkor hajrá.Meg ez egy falu és nagyon félnek mégegyszer szólni, mert mivan ha megharagudnak meg hasonlók inkább azóta is hallgatjuk, de már tényleg nagyon durva.Hozzáteszem akkor telkük van, hogy 3 ház elférne rajta, de csak azért is az ablakunk alá kötik továbbra is.Kérlek benneteket segítsetek adjatok valaki tippet, mit lehetne velük csinálni, mert ez már tényleg tarthatatlan és idegileg kikészít bennünket.

2019. szept. 23. 19:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
51%

#11 vagyok:

Olvasgattam az utánam szólókat, és egyedül #15 válaszában találtam rációt.

A gond szerintem csak az hogy ha még odébb rakni sem volt hajlandó, akkor telibexarja a nyakörves ötleted.

Mint az #15 válaszában is benne van, a megoldás abban rejlik hogy neked is el kell lehetetleníteni a nyugodt pihenésüket.

Én még mindig a drasztikus megoldás mellett vagyok.

Semmibe sem telne neki máshová tenni a kutyákat, de nem hajlandó?

Átballagnék és figyelmeztetném hogy ha nem teszi el, akkor meg fogom mérgezni őket.

Viszonzásul ő is megmérgezné az enyémet?

Én pedig .....

Ő KERESTE MAGÁNAK A BAJT!

Az ilyen faxkalapokkal másként nem bírsz!

A lényeg az "adok-kapok"-nál, hogy MINIMUM akkorát "üss" vissza, mint amekkorát ő "ütött".

Ha például ő rád gyújtja a házat, te pedig viszonzásul kiszúrod a gumiját, az nem igazán fogja elrettenteni! :D

2019. szept. 24. 07:35
 22/30 anonim ***** válasza:
51%

Ismét #11:

Téged miért érdekel, hogy ő mit gondol-érez?

Őt érdekled? Nem.

Árt neked? Igen.

Szándékosan? Igen.

Kérted hogy szüntesse meg? Igen.

NE BÉGESS MÁR JÓ BIRKA MÓDJÁRA, VÁZZE!

2019. szept. 24. 07:41
 23/30 anonim ***** válasza:
Sajnos a magyar kultura resze hogy minden hazba kell egy ordibalo patkany, nehogy csend legyen. Undorito, en lelonem mindet. A kinaiak elve megfozik a kutyakat az is egy lehetoseg.
2019. szept. 24. 07:58
 24/30 anonim ***** válasza:

#11 Főleg fogd már fel, hogy nem biztos, hogy azért rakja oda a kutyákat, mert attól boldog, hanem lehet, hogy azért, mert nem tud a kutyákkal bánni, és úgy hallja a legkevésbé.

Kérdező, ha találnátok erre közösen megoldást, mint pl. a nyakörv, és hangsúlyoznátok, hogy a békés konrliktusrendezés hívei vagytok, de nem hagyjátok az érdeksérelmet, akkor más a helyzet.

Másfelől ha valóban túl nagy a zaj (legyen az ugatás) ki kell hívni a rendőrt csendháborításért, az majd felébreszti őket. Két-három jegyzőkönyvvel beállítva a jegyző is másképp áll a dologhoz, ha ezt elmondod neki, akkor lehet, hogy meggondolja a nyakörves dolgot pl.

Ha neki nincs pénze, de látom rajta, hogy törekedne a megoldásra, csak tök tehetetlen, akkor esetleg megmondanám, hogy dobjuk össze, hiszen nekem megér ennyit a nyugalmam. Megegyezünk abban is, hogy ha már nincs rá szükség, akkor eladjuk, és közösen osztozunk a bevételen, vagy akármi. Viszont kettőt kell szerintem venni belőle, mert megőrül az egyik kutya attól, hogy a másik ugathat, ő meg nem, és itt a kutya is áldozat, mert neki sincs nyugta, nem jókedvéből ugat 24 órát.

2019. szept. 24. 10:33
 25/30 A kérdező kommentje:
11-es azért gondolkodj már normálisan nem bégetünk mi szóltunk kultúrált ember módjára, hogy még véletlenül se foghassák arra, hogy le lettek támadva és ilyeneknek ők nem tesznek szivességet.Meg a büdös csicskáinak a nemtörődömsége miatt nem akarunk majd mi bűnhődni, mert azért, mert ugat a kutya ezek büntetést nem kapnak, de ha mi nekiállunk valami olyasmit csinálni ami drasztikus, mert az mindjárt menne nekik.Ahogy írtam is szívem szerint már én is megmérgeztem volna régen, pedíg imádom az állatokat (jobban is mint az embereket), de amikor minden nap remegő térddel vagyok akkor hiába van ez nem tudom őket sajnálni.De bem mérgezném meg, mert abból csak nekünk lehet bajunk.Szerintem az is elég nagyot üt, hogyha az illetékes kimegy hozzájuk aztán majd megmondja, hogy a nagy pofájuknak hol a helye és mire verjék magukat a szomszédaik idegedítésével.
2019. szept. 24. 11:39
 26/30 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem jókedvéből ugat tiszta idegbetegek, mert annyi eszük nincs, hogy ha megtámadja a csirkéjiket akkor nem egy 2m-es láncra kéne kikötni, hanem eladni vagy vmi, de az már meghaladja az értelmi szintjüket.Amúgy én is ezen gondolkodtam tegnap este, hogy mi akár még meg is vennénk a nyakörveket, mert a nyugalmunk ennél még 1000x többet is megérne.Hát majd meglátjuk és remélem nem kell ezekkel a hülyékkel veszekedni.
2019. szept. 24. 11:45
 27/30 anonim ***** válasza:
51%
Nyugodj meg, direkt csinálja. Nem akar szomszédot. Költözz el.
2019. szept. 24. 11:49
 28/30 anonim ***** válasza:

#11, #27-nek:

Jééééé!

Látom, te is két lábbal állsz a földön.

2019. szept. 24. 19:46
 29/30 anonim ***** válasza:

Mielőtt megvennéd a nyakörvet, BESZÉLJ VELE!

Az, hogy minden előzmény nélkül beállítasz két nyakörvvel és azzal az elvárással, hogy tegye a kutyára, lehet, hogy csak egy baz-meget kapsz.

Beszélj vele higgadtan, hogy az ő felelőssége a kutyájának a tartása, annak szükségleteinek ellátása és a kutya tetteiért is neki kell vállalnia a felelősséget. Mondd meg neki, hogy van egy ilyen nyakörv, ami a köztetek lévő konfliktust megszünteti. Vegye meg, és alkalmazza. Ha azt mondja, hogy nincs rá pénze, stb. AKKOR mondhatod, hogy rendben, akkor írjatok egy szerződést, hogy te megveszed, és határozatlan időre rendeltetésszerű használatra kölcsönadod, stb. Így nem lehet az, hogy kezébe nyomod, és ő meg pl. eladja a kutya meg tovább ugat.

2019. szept. 25. 11:30
 30/30 A kérdező kommentje:
Persze nyilván előtte meg akartam vele beszélni, mert ha van rá pénze ne én vegyem már meg.
2019. szept. 25. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!