Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg 2-3 hónap az átfutási...

Tényleg 2-3 hónap az átfutási ideje? Elzárták a gázt. Nem tehetünk semmit?

Figyelt kérdés

Az egyik lakásban gázszivárgás volt, ezért elzárták az egész társasházban kb két hete.

A közös képviselő azt mondta, hogy 2-3 hónapig biztosan nem lesz gáz. Nincs melegvizünk, nem tudunk főzni, fűteni. A vezetékek 1000 évesek voltak, már rég ki kellett volna cserélni, állítólag már nyáron is szivárgott, csak most jutottak el idáig.

Tényleg 2-3 hónap ennek az átfutási ideje?

2019. szept. 21. 18:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%
Be kell perelni.
2019. szept. 23. 10:16
 12/19 A kérdező kommentje:
Most kiderült nincs is annyi pénz, amennyibe kerül a javítás, felújítás, kölcsönt kell felvenni úgyhogy még tovább fog húzódni, mert az összes lakónak bele kell egyezni, mert nem sokkal, de emelik a közös költséget. Állítólag majd vissza lehet igényelni ezt a kölcsönt.
2019. szept. 23. 14:53
 13/19 anonim ***** válasza:
52%
A közös képviselőt váltsátok le elsőnek. Főleg mielőtt hitelbe mentek bele.
2019. szept. 23. 15:05
 14/19 anonim ***** válasza:
76%
Reméljük nem lesz fagy. A közös képviselőnél meg kellene sürgetni a dolgokat. Láthatólag őt ez nem érdekli
2019. szept. 23. 15:26
 15/19 anonim ***** válasza:
Visszaigényelni a kölcsönt? Ilyenről még nem hallottam. Eleve te kapod. Hogy igényled vissza?
2019. szept. 23. 15:27
 16/19 A kérdező kommentje:
Ő fogja igényelni.
2019. szept. 23. 15:28
 17/19 A kérdező kommentje:
Én nem tudom, össze vissza beszél.
2019. szept. 23. 15:29
 18/19 DoraKozKepHU ***** válasza:

Szia!

Én pont most intézek egy gázhálózat felújítást, igaz itt az anyagi fedezet megteremtéséről jó előre gondoskodtunk. Bár nem említed, hogy mekkora a Társasház én azt tudom mondani, hogy a mi kivitelezőnk a gáz elzárásától számított 2,5 héten belül mindent elintézett, azaz vissza is adták a szolgáltatást.

Persze nehéz ezt így megítélni, hiszen a kivitelezők is be vannak táblázva, nehéz a "most azonnalra" embert találni, de a 2-3 hónapot én irreálisnak tartom.

Üdv,

Dóra

2019. szept. 26. 10:18
 19/19 A kérdező kommentje:
3 emeletes. Még mindig nem történt semmi. Annyi volt, hogy két hete kijött a szolgáltató, hogy hozzájárulunk-e, hogy leszereljék a gázórát, azóta semmi. Állítólag ha nem járul hozzá minden lakó, akkor nem tudnak mit csinálni.
2019. okt. 24. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!