Szerintetek, hogy nézne ki, ha egy büntető tárgyaláson elkezdene mosolyogni a bíró?
"Barátom"!
Én, mint tapasztalt öreg róka mondom neked, hogy ha egy bíró vigyorog egy vádlottra az QRVA ROSSZ JEL! :D
A bíró sohasem kedves, mosolygós, pláne akkor nem, ha a vádlottnak rosszul áll a szénája.
Ha mosolyog, akkor többnyire Tchibó-ítélet lesz a vége (a legtöbb, mi adható).
Egyszer voltam tárgyaláson, mint sértett.
A vádlott olyan idióta jöttment tanúkat szedett össze, iletve olyan összeszedetlenül próbáltak meg emberünknek alibiz biztosítani, hogy a végén nem is ellenem, hanem egymás - és a vádlott szavai - ellen vallottak.
Szembesítések, saját ellentmondások, sorolhatnám...
A végén már az ügyész és a bíró is az arca elé emelt egy-egy papírlapot (nem bírták röhögés nélkül)
#1 vagyok:
Megcáfolom magam, mert eszembe jutott egy kivételes eset, amikor egy bíró cinkosan elmosolyodott, és bár nem nézett rám, de mindenki tudta hogy nekem szól.
Röviden a sztori (90-es évek):
Hitelre akartam vásárolni műszaki cuccot, de csak feketén volt munkám. Lenéztem egy papírról a főnököm cégpecsétjét, megcsináltattam, és gyártottam magamnak egy munkáltatói jövedelem-igazolást.
Semmi gond nem lett volna, ha nem avatok be valakit a sztoriba, akit nem kellett volna.
Feldobott a főnöknél, aki ezt 10.000,-Forinttal honorálta neki, engem meg a zsaruk vártak a boltban.
A tárgyaláson a bírónő előtt világos volt hogy utólag jelentettek be!, hogy ki akartam fizetni a részleteket hiszen volt rendszeres jövedelmem, ezért nem akart börtönt adni. Volt viszont emellett egy másik jogerős ítéletem is. Az ügyész igen kulturálatlanul többször is felhívta a bírónő figyelmét arra, hogy a Btk szerint letöltendő szabadság-vesztést kell kiszabnia!
A bírónő végül a törvényi minimumot (2 hónap) adta, és az ügyész, bár nem tetszett neki de elfogadta, nem fellebbezett és gondolkodási időt sem kért. Elkezdte összeszedni egy kötegbe az előtte lévő dokumentumokat.
Ekkor a bírónő közölte, hogy bár ez az ügy lezárva, de van még itt valami! Mivel az ő által hozott, immár jogerős ítélet összbüntetés alá tartozik a már meglévő korábbi ítéletemmel, ezért most helyben megcsinálja az összbüntetési eljárást. (Az ügyésznek megállt a paksaméta a kezében, és várt)
A bírónő a meglévő 6 hónapomat összevonta az általa adott 2 hónappal, amiből elvett 1 hónap 15 napot, az ügyész pedig az asztalhoz baxta az iratköteget.
Ekkor jött a széles vigyor! :D
1-es. Öreg róka!
Azt hittem egy nyugdíjjas bíró vagy.
A első válaszodból azt szürtem le. Tévesen akkor:D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!