Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez szerzői jogsértésnek minősül?

Ez szerzői jogsértésnek minősül?

Figyelt kérdés
Tegyük fel hogy csinálok egy videót egy krumpliról és el szeretném adni és ennek én vagyok a tulajdonosa.Csináltatok egy külön weboldalt ennek a videónak ahol meg lehetne venni és csak utána lenne letölthető.Tegyük fel hogy aki letölti ezt a krumplis videót az tovább árusítja olcsón másnak , vagy ingyen odaadja, az szerzői jogsértésnek minősül? komoly válaszokat várnék.

2019. szept. 3. 02:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Pont, mint mikor megveszed a dvd-t es mar tolod is fel a torrentre.
2019. szept. 3. 03:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Tényleg? xD
2019. szept. 3. 03:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Örülnék ha tudnám az ilyeneket de én még csak 19 vagyok
2019. szept. 3. 03:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Azt a filmet te csinaltad. A te tulajdonod. Kepzeld el, fest eppen Michelangelo bacsi, valaki besetal es viszi a festmenyt a piacra :) ugyanaz
2019. szept. 3. 03:40
 5/6 anonim ***** válasza:
52%

Elvileg. A gyakorlatban nem, mert megnézem azokat a marhákat, akik krumplis videót akarnak forgalmazni és azt hiszik, sikerül nekik.

Minden dolognak van mértéke. Jelentéktelen dolgokkal, tehát aminek a hatása kicsi, nem foglalkozunk. Ugyanis a foglalkozás is költség, érték, minek fektetnénk be többet kevesebbért. Ám ha jelentős dologról van szó, amelynek nagy a hatása, azzal megéri foglalkozni, mert kisebb befektetés nagyobb hasznot hoz (ez a jó gazdaság alapvetése). Persze itt a "haszon" egy általános fogalom, nem pénz.

A jelentés magyarázását a Michelangelo-t emlegető válaszadótól kölcsönzöm. Ha én lefestem a házamat és sokszorosítják, az szerzői jog megsértése ugyan, de a kutyát se érdekli, mert az én szerzőségem értéke nulla, körbe fogják röhögni, aki ezt árulja. Ám ha a nagy festő Madonnáját hamisítják, azért milliókat lehet keresni hiszékeny ám műkedvelő embereken. Itt a hatás a becsapás, egy csomóan fizetnek nagy összegeket a semmiért, ugyanakkor valaki értékteremtés nélkül gazdagodik meg, ráadásul a festő becsülete romlik, későbbi képei kevesebbet érnek, mert sokan azt hiszik "csak ilyenre képes".

Szóval más az elv és más a valóság. Találkozni akkor fognak, ha értékről van szó.

2019. szept. 3. 13:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen. A zenészeknek 50 éve ez a nagy bánata, hogy nem tudják érvényre juttatni a szerzői jogdíjat.
2019. szept. 4. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!