Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehetséges az, hogy a...

Hogyan lehetséges az, hogy a youtube-ra egyes youtuberek, vloggerek be tudnak vágni adott filmekből, dalokból, zenékből részletet és nem minősül jogsértésnek?

Figyelt kérdés
hogy nem tiltja ezt a youtube? amikor én megprobáltam instagramra, vagy youtubre így videót tölteni (zenével) soha nem engedte, vagy azt modnta, hogy következményei lesznek. Akkor adott “kis” magyar youtuberek hogy tehetik meg ezt több száz számmal is???

2018. jan. 30. 12:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

1) Általában Fair Use alatt szokták. Tisztában vannak az ehhez tartozó nemzetközi törvényekkel.

[link]

2) A reklámokból befolyó pénz a jogok tulajához folyik be.

3) Fizeti a licencdíjat.

4) Külön szerzőtől kért és kapott írásbeli engedélyt.

2018. jan. 30. 13:58
 2/4 anonim ***** válasza:
10%
Asszem ha 30 másodpercnél többet tesz bele, az a rossz; 29 vagy 30 másodperc még belefér. Azt tudom, hogy 30nál van a határ, de azt nemtom, hogy a 30 sec még belefér -e. De én erről hallottam. Ja de és asszem szerintem belefér.
2018. jan. 30. 21:11
 3/4 anonim ***** válasza:
10%
Amúgy ez még talán az előadónak is lehet reklám, és nem is kell feltétlenül bemondaniuk a nevét. Amúgy nem tudom.
2018. jan. 30. 21:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen 30 másodperces szabály, ez egy sok helyen felbukkanó hülyeség, aminek nem igazán van alapja. Nem attól függ, hogy valami fair use-e, hogy mennyit vágsz be a képi/hangi anyagból. Hanem a felhasználás körülményei, célja.
2018. jan. 31. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!