Rendőr elveheti a CB rádiomat ha az engedély köteles de nekem nincs rá engedélyem közuti ellenőrzéskor? PL: President Grant vagy Stalker IX van nálam?
hát bizony sajnos elveheti, ezeket már nagyon rég betiltották, aztán persze tudom h kamionosok használják előszeretettel, de ez csakis a rendőrön múlik, na meg imnkább azon h egyáltalán tisztában van-e azzal milyen rádió is ami nálad van
de elméletileg tehát elveheti igen + 150 ezres bírság is mehet
A kérdés sem pontos..
1. Ha valami engedélyköteles és nincs nálad az engedélye, igen, elveheti.
2. Ma már sem a Stalker, sem a President / az SSB-s változatok és a 4W teljesítménynél nagyobbak/ nem felelnek meg a hazai előírásoknak, így, ha van is nálad CB-re engedély /nyilván nem erre a típusra, mert erre nem lehet/, azt még akkor is joggal veszi el.
Akkor szerencséd van... De ha kér telefonos segítséget, bediktálja, hogy pl. Stalker IX, bent megnézik és azt mondják, illegális..
De nem hiszem, hogy eddig elmegy...
de még akkor sem annyira szerintem mert lehet "levanbutitva" nem igy megy ez: Elvileg a rendőri feljelentés után a HIF (mostmár NHH) küld egy levelet, amiben felszólítják az embert arra, hogy a legközelebbi
HIF igazgatóságra vigye be a készüléket, ahol jegyzőkönyv készítéssel, majd elkobzással, esetleg pénzbírsággal
zárul a történet. (illetve itt még korántsincs vége, de erről később.)
ezt olvastam valahol
nyilván nem lehet rá engedélyem, nincs is :) Csak szeretném tudni, hogy ha megálitanak a rendör látja hoyg bent van stb. akkor milyen lépéseket tud tenni? pl. hogy be -e huzhatja-e a rádiomat.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
mit jelent az h behúzza a rádiódat?
egyébként tehet olyat jogilag, hogy ha gyanús neki, akkor ott a helyszínen elveszi, azaz lefoglalja a vizsgálat idejére, és akkor bizony megvizsgálják, ha nem CEPT-normás akkor vissza se kapod + pénzbüntetés, ha meg CEPT-normás, akkor nincs baj.
Látod azért kamionosok is stb, egyre inkább rejtegetik az ülés alatt, és disznek a műszerfal tetejére (a rendőrnek ...) kitesznek egy kis gagyi de CEPT-normás rádiót, ami legtöbbször be sincs kötve, de lényeg, hogy a rendőr akkor azt veszi észre, és nem a Presidentet pl, azt nem gondolja, h van kettő rádió is a kocsiban. ezt rengetegen csinálják ----
Nézd, elég hülyék persze, na de azért az évek alatt kikupálódtak annyira hogy egy Presidentet meg egy Stalkert megismernek, és tudják mi az a CEPT, és keresik a feliratot rajta.
(ennek ellenére én is el tudtam hitetni a nagy motorola VHF-es URH-mról, hogy kis tescós vacak walkytalkie, na de ez esetleges, ha olyat fogsz ki amelyik jobban ért hozzá, akkor gáz van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!