Milyen büntetést kapok, ha a rendőr meglátja hogy a városközponti parkban vagy téren nyílvánosan végzem el a nagydolgom?
Szerintem nagyon semmilyet. A hajléktalanok ugyanígy csinálhatják. Rádjött és kész:D Vagy inkább be*rsz?
Jut eszembe: Jani bácsi sz*rik a bokorban, meglátja a rendőr. -Ha végzett, beviszem. - Oké, végeztem, viheti!
pénzbüntetés
pontosan nem tudom mennyi
Darth Vader
Ez a szabálysértés valósul meg:
Köztisztasági szabálysértés
7. § (1) Aki
a) a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, illetőleg közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi,
b) a felügyelete alatt lévő állat által az a) pontban megjelölt helyen okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik,
ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, illetőleg nem a kijelölt lerakóhelyen rak le, vagy helyez el;
százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértések miatt a rendőrség, a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, valamint a természeti és védett természeti területen természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.
Khm... Meddig feszegeted még a húrt? A parlament ilyen szempontból mindegy, de ha annyira akarod, találtam neked még egyet. Szóval, ha erotikusan csinálod, vagy szándékosan túl nyilvánosan, akkor bizony ezzel is számolhatsz:
Közerkölcs megsértése
1. § (1) Aki a közterületen vagy nyilvános helyen a közerkölcsbe ütköző magatartást tanúsít,
tízezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Aki a szexuális árut mások számára észlelhető módon közterületen vagy kirakatban elhelyez, illetőleg a szexuális áruk forgalmazására vonatkozó előírásokat egyéb módon megszegi,
ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(3) Aki erőszakot öncélúan bemutató reklámot tesz közzé,
százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(4) A (3) bekezdés alkalmazásában öncélú a bemutatás, ha az erőszak bemutatását a reklám tárgya vagy témája nem teszi feltétlenül indokolttá.
(5) Azt a szexuális árut, amelyre nézve a (2) bekezdésben meghatározott szabálysértést elkövették, el kell kobozni.
(6) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a rendőrség, a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szabhat ki.
(7) A (2)-(3) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság illetékes területi szerve hatáskörébe is tartozik.
havert 10.000 Ft ra büntették meg mert a bokor mellett vizelt és pont meglátták a rendőrök xD
ez is kb ennyi lehet meg esetleg ha olyan helyen végzed el akkor felszedetik veled xD
Régebben minden reggel suliba menet a csarnok előtt (ott tanyáztak általában éjszaka a csövesek)kerülgethettem a nagy, egyértelműen NEM KUTYAgumikat :)Úgy hogy sztem nem nagyon történik semmi, hacsak nem pl. délben a főtér közepén csinálod :DD
Amúgy sztem is tervezel vmit, majd küldd be a képeket napiszarra, ok? :DDDD lol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!