Beadtam a felmondásom, viszont a főnök nem akar elengedni, el sem akarja fogadni a felmondást. Mit tudok tenni?
Családi okok miatt akarom ezt a munkahelyet itt hagyni.
Azt se tudom milyen a munkaszerződésem.
Tavaly ki voltam jelentve 4 hónapig a cégnél, nyáron visszajelentettek, határozott idejűvel.
De azóta nem kaptam másik szerződést.
A cég ahol dolgozok, 2 az 1-ben személyzet vagyok. Takarítok is meg csomagolok is.
100% hogy nem fog egy hamar találni embert akit be lehetne tanítani
Beperelni sem perelhet?
Ballagj be a területi munkaügyi felügyeletre, és nekik tedd fel ezt a kérdést.
A főnőköd keresi a bajt, hát megkapja.
Pedig nem lenne rossz, ha tudnánk, hogy milyen módon vagy foglalkoztatva.
Határozatlan idejű szerződésed indoklás nélkül bármikor felmondhatod. Próbaidő után van felmondási idő is, ezzel számolnod kell, ha a munkáltató ragaszkodik hozzá.
Határozott idejűt már nem bármikor és bárhogyan, és igaza van az "5"-ös válaszolónak, azt meg kell indokolnod, ha nincs szó próbaidőről, akkor van felmondási idő is, és ha nem felel meg a törvényben megszabott feltételeknek a határozott idejű szerződésed felmondása, akkor annak van anyagi következménye Rád nézve.
Nagyon fontos lenne tudni, hogy akkor most mi a helyzeted! Határozott, avagy határozatlan?!?!?!
"a főnök nem akar elengedni, el sem akarja fogadni a felmondást. Mit tudok tenni?"
A felmondási idő a felmondás közlését (átadását) követő napon indul el. Ha nem veszi át a munkáltató a felmondásod, akkor a felmondáson két tanú nevének, címének feltüntetésével, valamint aláírásukkal igazolják, hogy X. Y. napon megkísérelted a felmondást átadni. A következő nap elindul a felmondási idő még akkor is, ha a munkáltató ezt nem veszi tudomásul.
Ha nincs 2 tanú, akkor tértivevényesen postázd részére a felmondást. Ha átveszi, akkor tudni fogod, hogy mikor, ha nem veszi át, arról és tudsz, és ettől függetlenül beáll a kézbesítési vélelem, vagyis elindul a felmondási idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!