Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az előző tulajdonost hogyan...

Az előző tulajdonost hogyan lehet kiköltöztetni a házamból?

Figyelt kérdés

Vettem egy házat, 100 % tuljdonos vagyok.

Haszonélvezet van bejegyezve ugyan de az illető már meghalt, most a fia lakik benne de mivel már nem ő a tulajdonos lényegében jogcím nélkül van ott..

Mit lehet tenni??

2019. aug. 16. 13:52
1 2
 11/12 anonim válasza:
79%

Ptk.5:13. § [A tulajdonjog]

(1) A tulajdonost tulajdonjogának tárgyán - jogszabály és mások jogai által megszabott korlátok között - teljes és kizárólagos jogi hatalom illeti meg.

(2) A tulajdonost megilleti különösen a birtoklás, a használat, a hasznosítás, a hasznok szedésének és a rendelkezés joga.

(3) A tulajdonosnak joga van minden jogosulatlan behatás kizárására.

5:21. § [A birtoklás joga]

A tulajdonost megilleti a birtoklás joga és a birtokvédelem.

Az ügyvédhez kellene menni, aki az ingatlant szerválta, hogy segítsen. Ez a legkézenfekvőbb elsősorban, szerintem. Pár hónapja rokonnál ugyanez volt, ott egy 60 milliós házat vettek, a bank átutalta a pénzt, de nem költözött ki a család. Azt hiszem, hogy ők az ügyvéden keresztül intézték, küldtek nekik felszólítást X időn belüli kiköltözéssel, különben kilakoltatják őket (azt hiszem), és el is húzták végül a csíkot.

Én az erős haverokat nem ajánlanám, mert még a végén ő is beperel téged, noha attól még a lakásból kiköltöztethető. A jegyzőt nem tudom, az is segíthet talán, de én az ügyvéddel próbálnék (akár másikkal) egyeztetni.

2019. aug. 22. 09:24
 12/12 anonim válasza:
Mivel hasonló cipőben járok én is, nagyon érdekelne, hogy mostanra mire jutottál az önkényes lakásbirtokló ügyében?! Mik a fejlemények?
2019. szept. 23. 03:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!