Elváltam a feleségemtől, az anyámhoz tudnék visszaköltözni, mert a házban nekem is van tulajdonrészem, de nem engedi az anyám. Megteheti?
Figyelt kérdés
Az apám amikor meghalt ugye, örököltem a házból. Nincs haszonélvezet a házon.2019. aug. 12. 19:06
1/6 anonim válasza:
ha nincs rá haszonélvezete, akkor nem.
2/6 anonim válasza:
Jó lenne tudni a a tulajdoni hányadokat.
Azt viszont megteheted, hogy anyádtól lakbért kérsz az általad tulajdonolt rész fejében.
Lehet, hogy beleegyezik a visszaköltözésedbe, ha fizetnie kellene?
3/6 A kérdező kommentje:
Hát lehet beleegyezne, de nagyon kevés nyugdíjat kap, havi 40 ezer. Az neki semmire nem elég, egy idő után rá lenne kényszerülve hogy segítsem
2019. aug. 12. 20:51
4/6 anonim válasza:
Akkor mi a probléma? Igy is, úgy is rákényszerül, hogy hozzád forduljon, jobb lenne ezt megelőzni, beszéljétek meg!
5/6 anonim válasza:
2-es: nem kérhet lakbért a másik tulajdonostól.
Kérdező: jogilag nem zárhat ki a házból, de ha bírósági végzéssel költözöl be, úgyis pokollá fogja tenni az életedet. Jobb lenne ezt nem jogi eszközökkel megoldani.
6/6 anonim válasza:
Ha a ház közös tulajdonuk volt az apád halálakor és házasok voltak még, akkor a te részeden haszonélvezete. Ügyfélkapun lekéred a tulajdoni lapot és megnézed.
Ha van haszonélvezet, akkor nem költözhetsz be az engedélye nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!